DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Osmanlı Saray Mutfağını algılayabilme ve uygulayabilme
2   Ziyafet sofralarını tanımlayabilme ve hazırlayabilme
3   Türk Mutfak kültürünün genel özelliklerini kavrayabilme
4   Türk yemeklerine ait örnekleri uygulayabilme
5   Türk Mutfağını beslenme ve sağlık yönünden değerlendirebilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 12. Yüzyıla kadar Asya'da Türk Mutfak Kültürü
2 12. Yüzyıla kadar Asya'da Türk Mutfak Kültürü
3 Türkiye Selçukluları döneminde Türk Mutfağı; Batıya göç ve değişim
4 Türkiye Selçukluları döneminde Türk Mutfağı; Batıya göç ve değişim
5 14. YY Anadolu sunda Yemek Kültürü
6 14. YY Anadolu sunda Yemek Kültürü
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Klasik dönem Osmanlı Saray Mutfağı
10 Şenliklerde Ziyafet Sofraları
11 Türk Mutfak Kültürünün Genel Nitelikleri
12 Türk Yemek Töresi ve Geleneği
13 Sofra Adabı
14 Türk Mutfağının beslenme ve sağlık yönünden değerlendirilmesi
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama 12 4 48
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4
ÖK.5