: SUALTI FOTOĞRAF VE VİDEO GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ II

Film Tasarım ve Yazarlık
Moda Giyim Tasarımı
Grafik Tasarımı

Öğrencilere; sualtında fotoğraf makinesi/video kamerası kullanımı ve sualtındaki herhangi bir konunun görüntülenmesi için gerekli ve sualtı fotoğraf/film konusunda bir dalgıçtan istenebilecek temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Sualtı Fotoğraf ve
Video Görüntüleme Teknikleri eğitimi iki temel bölümden oluşur;
A. Görüntülerin elde edildiği çekim aşamasında hem karada hem de sualtında oluşan şartlara uygun çekim tekniklerinin anlatıldığı ve uygulamasının yapıldığı video kamera ve fotoğraf çekim teknikleri eğitimi.
B. Çekilen görüntülerin belli bir senaryo ve mantık içerisinde bir araya getirilerek bazen efektler yazılar ve müziklerle işlenerek tam bir hikaye anlatan film haline getirildiği kurgu tekniği dersi.
Sualtı FVGT dersinin başlangıcında çekim ve kurgu teknikleri konusunda hem geçmişe bakılacak hem de günümüz teknolojisinde gelinen nokta derslerde aktarılacak.
Program bitiminde öğrenciler hem belgesel sinemacılığa adım atacak hem de ilk su altı film projelerini tamamlamış olacaklar.

1   Film projelerinin ihtiyacı olan Kamera ve Işık ekipmanlarını belirleyip seçim yapabilmeli.
2   Çekim, aşamalarında kullanacağı malzemeleri tanır ve kullanabilir.
3   Genel Sualtı Kamera ve Işık terminolojisini bilmeli.
4   Sualtı Kamera ve Işık ekipmanlarını sorunsuz kullanabilmeli.
5   Bir sahnenin çekilmesi için gerekli kamera ,ışık sualtı güvenliği ve çekim düzenlemelerini yapabilmeli
6   Tüm yardımcı sualtı kamera ve aksesuarlarını ışık ekipmanlarını kullanabilmeli.
7   Belgesel, drama gibi yapımlarda Sualtı kamera ve ışık ekipmanlarını kullanıp görüntü düzenlemesi yapabilecek yetenek ve bilgi birikimine sahip olmalı
8   Dalış güvenliği,çekim programlaması,ekipman bakımı konusunda bilgi ve becerisini her zaman kullanabilmeli.

1 TEMEL SUCUBA BİLGİLERİ
2 SUALTI GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ
3 SUALTI FOTOĞRAF VE VİDEO EKİPMANLARI
4 SUALTI GÖRÜNTÜ ÇEKİM TEKNİKLERİ
5 SUALTI EKİPMANLARI BAKIMI
6 SUALTI IŞIK VE AYDINLATMA SİSTEMLERİ
7 SUALTI HAUSİNGLERİ
8 KAMERA ÇEKİM YÖNTEMLERİ - ÇEKİM SONRASI POST PRODÜKSİYON
9 GÖRÜNTÜ KOMPOZİSYONU-KURGU-SESLENDİRME-MÜZİK SES HAZIRLAMA
10 PRATİK ÇALIŞMA
11 DENİZ VE HAVUZ UYGULAMALARI
12 PROJE
13 PROJE
14 PROJE

Ana kaynak: Sualtı Foto Video Ders Notları-Aziz Bahadır ÖZKAN
Yardımcı kaynaklar: SSI Undewater Cinemaographer Education-Aziz Bahadır Özkan

Dersler
Öğretim üyesi öğrencileri, proje üretmeye yönlendirir ve örnekler üzerinden uygulama yapmalarını ister.
Gözden Geçirme ve yeni teknolojilerin incelenmesi
Uygulama sualtı pratikleri ve proje ödevi aşamasında ,karşılaşılacak uygulama becerileri öğretim üyesi tarafından uygulamalı olarak gösterilecek. Öğrencilerin sınıf tartışmalarına katılımı, projelerinin hazırlamaları ile ilgili fikir ve görüşlerini sunmaları önemli ölçüde teşvik edilecektir.
Uygulamalar
Uygulama ve proje sürecinde öğrenciler, üretim aşamasında nasıl bir yöntem kullanacakları konusunda örnek bir proje ile ile bilgilendirileceklerdir

1 UGG Uygulama
2 ODV Ödev
3 BSN Başarı Notu UGG * 0.50 + ODV * 0.50

1- Öğrenci farklı Sualtı kamera ve ışık sistemlerini kullanarak değişik projeler hazırlayacaktır.
2- Kamera ve sualtıekipmanlarını kullanarak kamera tekniklerini kreatif olarak tasarlayabilecektir.
3- Öğrenci katılımından elde edilecek puan,
(1) derslere katılım durumuna,
(2) öğrencinin ders esnasında öğretim üyesi tarafından sorulan sorulara verdiği yanıtların kalitesine ve sınıf içi proje çalışmasına
(3) olumlu bir öğrenim ortamının yaratılması için öğrencinin sağladığı katkıya bağlı olacaktır.

1-Proje ve ödev uygulamalarındaki derse katılım,algı ve beceri yeterliliği göz önünde bulundurulacaktır.

1- Dersi alacak öğrencilerin minimum 1 yıldız (CMAS veya eşdeğeri) geçerli dalıcı lisansı olmalıdır.
2- Dersin % 70 nine katılım zorunludur.
3- Derse katılmamış olmak verilen ev ödevlerinin ve projelerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
4- Geciken proje teslimlerinde gecikilen her gün için bir harf notuna denk puan düşüşü olacaktır.

ÖĞR.GÖR.AZİZ BAHADIR ÖZKAN
azizbahadir@hotmail.com
bahadir.ozkan@deu.edu.tr

Pazartesi 15:00 - 17:00