: GÖRSEL SANATLARDA MAKYAJ II

Tekstil
Tekstil ve Moda Tasarım
Moda Giyim Tasarımı

Görsel sanatlarda makyaj uygulaması ve tekniklerinin öğretilmesini amaçlamaktadır. Çeşitli dönemlere göre değişen makyaj uygulamalarının anlatılması sahne sanatları içindeki yerinin belirlenmesini ve kullanım alanlarının göre farklılıklarının anlatılmasını içerir.

1   Show ,defile Sineam TV ve çeşitli gösterilerde kullanılan makyaj tekniklerine ait verileri toplaması ve değerlendirmesi
2   Görsel sanatlarda karakter yaratmak ve çeşitli tiplemeler ile makyajın günümüzde kullanım alanlarını yerlerini belirlemesi
3   Makyaj malzemeleri , çeşitleri ve kullanım yerleri amaçlarını öğrenmesi, Özel malzemeler ve teknikler yardımıyla yüz ve vucüt üzerinde değişik efektler yaratması ve geliştirmesi
4   Malzemelerin uygulanış şekilleri açısından show ,defile ve reklam gibi farklı makyaj tekniklerini yaptığı tasarım ile yansıtması
5   Çağdaş makyaj tekniklerini benimseyerek günümüzde sanat- tasarım- teknoloji- üzerine gelişmeleri takip edebilmesi beklenmektedir.

1 Ders içeriğinin anlatılması ve seçilecek makyaj uygulamalarının belirlenmesi
2 Makyaj malzemelerinin temini
3 Eski makyaj uygulamalarının incelenmesi
4 Görsel araştırma ve veri toplama
5 Show defile makyajı
6 Makyaj , giyim ve akseuar uyumları
7 Body art ve örnekleri
8 Air brush kullanımı
9 Air brush ile ilgili uygulamalar
10 Air brush ile ilgili uygulamalar
11 Ürün tanıtımları için yapılmış makyajlar
12 Reklam makyajları
13 Eksik makyaj uygulamalarının tekrarı
14 Ödev Sunum

Ana kaynak: Schmınke-Maske Körperkunst Beat Frutiger
Isbn: 3-7296-0407-4
Yardımcı kaynaklar:

Diğer ders materyalleri:
ilgili web siteleri, Dergiler

1. Dersler Öğretim üyesi öğrencilerini, makyaj tekniklerini ve kullanım alanlarını belirlemede bilgilendirir. Çeşitli uygulamalar yapmasına ve kendi yüzünü tanımasına yardımcı olur. Uygulamaların farklılıkları üzerine öğrenci ile birlikte yeni malzemelerin değerlendirmesine yardımcı olur. Her uygulama fotoğraf çekimi ile belgelenir. Bir sonraki dönemde görsel malzeme çeşitliğinin arttırılmasına katkı sağlar.
2. Gözden Geçirme Oturumları ve Sınıf Tartışmaları Uygulama aşamasında makyaj eskizlerini oluştururken, karaktere ve yoruma uygun, eskizler belirlenir, uygulamalarda çıkacak makyaj malzemesi ile ilgili sorunların çözümü tartışma ve görüşler öğretim üyesi tarafından her dersin sonunda belirlenerek, sorunların çözümüne dair öğrencilerin görüşlerinin teşvik edilmesi sağlanır.
3. Uygulamalar Malzeme ve teknikler öğretim üyesi gözetiminde yapılarak değerlendirilir.

1 TUG TasarımUyg
2 ODV Ödev/Sunum
3 DKL DerseKatılım
4 BSN Başarı Notu TUG * 0.60 + ODV * 0.30 + DKL * 0.10

Ders değerlendirme aşamasında öncelikle, tasarımlarda yaratıcılık, tasarımdan üretime geçişte gerçekleştirme oranı, seçilen malzeme ve ürünlerin uyumluluğu, tekniğin, uygunluğu, ortaya çıkan butaforun uygunluğu ve üretimde uygulanabilirliği üzerinden puanlama yapılacaktır.

1. Öğrenci katılımından elde edilecek puan,
2. derslere katılım durumuna,
3. öğrencinin ders esnasında öğretim üyesi tarafından sorulan sorulara verdiği yanıtların kalitesine ve sınıf içi proje çalışmasına

1.Dersin % 80 nine katılım zorunludur.
2.Her türlü intihal girişimi ve fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3.Derse katılmamış olmak verilen ev ödevlerinin ve projelerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
4.Geciken proje teslimlerinde gecikilen her gün için bir harf notuna denk puan düşüşü

Tasarım Projesi 13 1 13
Ödev Sunum 1 2 2

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19