: STAJ

Sahne Tasarımı

PROFESÖR SELDA KULLUK YERDELEN

Sahne Tasarımı

Staj, öğrencilerin Sahne Tasarımı eğitimi kapsamında kuramsal ve uygulamalı derslerde edindikleri bilgi ve becerilerini gerçek tasarım, yapım, yönetim ve üretim süreçlerinde pekiştirmelerini, bu süreçlerde ortaya çıkan özgün durumlarla ilgili deneyim kazanmalarını ve eğitimlerine yön vermelerini sağlamaktır.

1   sahne tasarımı eğitiminde aldığı bilgileri uygulamalı ortamda geliştirebilmesi, yeni bilgi, beceri ve deneyimler kazanması
2   Tasarımcının görev ve sorumluluklarını incelemesi ve tanımlayabilmesi
3   dekor, kostüm, aksesuar üretim süreçlerini izlemesi, tanımlayabilmesi
4   dekor, kostüm, aksesuar üretim süreçlerinde kullanılan malzeme, yardımcı madde, teknoloji, makine, alet ve malzemeleri tanımlayabilmesi
5   Stajda edindiği bilgi ve becerileri, incelemeleri rapor haline getirebilme

1 İşletmenin adı, adresi, kuruluş tarihi, personel sayısı, işleyiş sistemi hakkında bilgi edinilmesi
2 İşletmede çalışan yönetici, tasarımcı, idari personel sayısının ve görevlerinin öğrenilmesi
3 İşletme organizasyon şemasının, işleyiş politikasının öğrenilmesi
4 Üretilen ürünlerin malzemelerinin ve yardımcı malzemeler hakkında bilgi edinilmesi
5 Üretimde kullanılan makinelerin özellikleri ve teknolojik düzeyleri hakkında bilgi edinilmesi
6 İşletmedeki staj yöneticisinin uygun göreceği uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor hazırlamak
7 İşletmedeki staj yöneticisinin uygun göreceği uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor hazırlamak
8 İşletmedeki staj yöneticisinin uygun göreceği uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor hazırlamak
9 İşletmedeki staj yöneticisinin uygun göreceği uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor hazırlamak
10 İşletmedeki staj yöneticisinin uygun göreceği uygulama çalışmalarını yapmak ve rapor hazırlamak

Staj süresi boyunca yapılan gözlemler ve staj defterinin hazırlanması

1 SNM Araş/Snm
2 RPR RaporHzr
3 BSN Başarı Notu SNM * 0.60 + RPR * 0.40

Stajla ilgili çalışmalar rapor haline getirilerek staj defterleri staj komisyonuna sunulur. Bu defterler değerlendirilerek başarılı/başarısız notu verilmektedir.

1. Staj Defteri (Günlük)
Staj defteri, staj yapanlar tarafından bir tür iş yeri günlüğü olarak algılanmalı ve gerekli kayıtlar staj defterine işlenmelidir. Bu kayıtların içeriğinde, işletmede yapılan genel faaliyetler, üretim süreçleri, öğrenci tarafından bizzat yapılan tasarım, çizim, vb. gibi faaliyetler yer alacaktır. Bu günlüğün doldurulması ile ilgili esaslar staj defterinde yazılı olan kurallar doğrultusunda yapılacaktır.
2. Staj Değerlendirme Raporu
Staj Değerlendirme Raporu; Önsöz, Kurum Tanıtımı ve İşleyiş Biçimi, Değerlendirme Bölümü ve Sonuç olmak üzere 4 bölümden oluşur. Rapor, staj dosyasında yer alan `Staj Değerlendirme Raporu bilgi sayfasında belirtilen dizin doğrultusunda öğrenci tarafından bilgisayar ortamında hazırlanır.
3. Staj Sicil Fişi
Bu belge öğrencinin staj yaptığı yerdeki yetkili tarafından doldurulacak bir belgedir. Bu belgede, yetkilinin öğrencinin staj çalışmasına, tutum ve davranışlarına yönelik değerlendirmeler yer alacaktır. Bu belge öğrencinin staja başlamadan önce Bölüm den alacağı staj dosyasının içinde yer almaktadır. Öğrenci bu belgeyi staja başlarken yetkiliye verecek ve staj sonrasında 2 kopya halinde kapalı zarf içinde yetkiliden teslim alıp staj zarfının içine koyarak diğer belgelerle birlikte Staj Komisyonu na teslim edecektir.

selda.kulluk@deu.edu.tr

EVET

Sunum Hazırlama 1 10 10
Alan/saha çalışması 1 40 40