: DİPLOMA ÇALIŞMASI

Müzik Bilimleri

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALİ CENK GEDİK

Müzik Bilimleri

Bu ders, öğrencinin bağımsız biçimde öğrenim süresi boyunca edindiği bilgi ve becerilerini kendi ilgisi doğrultusunda bütünlüklü olarak bir araştırma deneyimini tecrübe edip yazılı olarak sonuçlanırmasında kullanılmasını amaçlar.

1   Bağımsız olarak belirli bir süre sınırlaması (bir dönem) içinde gerçekleştirebilir bir çalışma konusu seçebilmesi,
2   Seçtiği çalışma konusunu çalışacağı bir müzik bilimleri disiplini (tarihsel müzikoloji, sistematik müzikoloji veya etnomüzikoloji) veya disiplinlerarası bir müzik çalışma alanını seçebilmesi,
3   Seçtiği çalışma konusuyla ilgili ele alacağı kuramsal çerçeveyi ve kullanacağı yöntem ve teknikleri seçebilmesi,
4   Seçtiği çalışma konusunu ilgili bir müzik bilimleri disiplininin (tarihsel müzikoloji, sistematik müzikoloji veya etnomüzikoloji) veya disiplinlerarası bir müzik çalışma alanının kuram, yöntem ve tekniklerini kullanarak araştırabilmesi,
5   Gerçekleştirdiği araştırmayı akademik çerçevede bir metin yazarak sonuçlandırabilmesi

MBA 4001 - Araştırma Tasarımı ve Projelendirme
MBA 4101 - Staj

1 Giriş: Dersin tanıtımı
2 Görüşme
3 Görüşme
4 Görüşme
5 Görüşme
6 Görüşme
7 Görüşme
8 Görüşme
9 Görüşme
10 Görüşme
11 Görüşme
12 Görüşme
13 Görüşme
14 Görüşme

Ana kaynaklar:
Öğretim üyesi ile gerçekleştirilecek periyodik görüşmeler.

Dersler
Dersler dersi seçen öğrenciyle bireysel olarak gerçekleştirilir. Dersler, öğrencinin konu seçiminden araştırmasını yazılı olarak metne dökmesine kadar uzanan sürecin her bir adımının öğretim üyesinin yönlendirmesi ve karşılıklı tartışılması esasına dayanır. Öğretim üyesi öğrencinin araştırmanın her adımı için hazırlık yapmasını ve bu adımlar konusunda bağımsız olarak karar verebilmesini ister.

1 PR Proje
2 DKL DerseKatılım
3 BSN Başarı Notu PR * 0.70 + DKL * 0.30

Proje:
Öğrencilerden kendilerine bildirilecek tarihe kadar hazırlayıp teslim edecekleri müzikbilimlerine ait bir disiplinde bireysel bir araştırma projesi yapması istenecek ve bir öğrenci toplam başarı puanının %70'ini bu projeden elde edecektir. Öğrencinin gerçekleştireceği proje bilimsel bir problemin çözümlenmesine yönelik uygun yöntemlerin belirlenmesini, verilerin toplanmasını, analizini ve kavramsal tartışmasını içerir. Proje, belirlenen diploma çalışması formatında hazırlanıp teslim edilecektir.

Proje:
Öğrencinin, ilgili bir müzik bilimleri disiplininin (tarihsel müzikoloji, sistematik müzikoloji veya etnomüzikoloji) veya disiplinerası bir müzik çalışma alanının kuram, yöntem ve tekniklerini kullanarak araştırabilmesi ve bu araştırmayı akademik çerçevede bir metin olarak yazıp istenilen formatta teslim etmesi başarı için esastır.
Derse Katılım:
Öğrencinin katılımından elde edilecek puan, (a) derse katılım/devam durumuna, (b) öğrencinin ders sırasında öğretim üyesi tarafından sorulan sorulara verdiği yanıtların kalitesine ve (c) öğrencinin olumlu bir öğrenim ortamının yaratılmasına katkısına bağlı olacaktır.

1. Derslerin %70'ine katılım zorunludur.
2. Her türlü intihal girişimi ve eylemi disiplin cezası ile sonuçlanır.
3. Derse katılmamış olmak ödevlerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazaret olarak değerlendirilmeyecektir.
4. Belirlenen zamanda teslim edilmeyen proje ve ödevler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Tel: 232 - 412 92 08
e-mail: ali.gedik@deu.edu.tr

Salı: 13.30-16.00
Cuma: 13.30-16.00