: UZMANLIK ALANI

Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Yüksek Lisans

PROFESÖR ÖZGÜL KARAYURT

Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği Yüksek Lisans

Bu derste tez dönemindeki doktora öğrencisinin danışman öğretim üyesinin planladığı proje doğrultusunda çalıştığı bilimsel alandaki bilgi ve deneyimlerini aktarabilmesi; tez konusu ile ilgili ileri düzey araştırma ve kanıta dayalı uygulama sonuçlarını, güncel bilgileri ve yeni gelişmeleri değerlendirebilmesi, tartışabilmesi ve etik ilkeler doğrultusunda bilimsel çalışmalarına yansıtabilmesi; Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanı ile ilgili disiplinler arasındaki etkileşimi kavrayabilmesi ve edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri davranışa dönüştürebilmesi amaçlanmaktadır

1   Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanında yorumladığı, geliştirdiği ve derinleştirdiği bilgileri bilimsel çalışmalarında kullanabilir.
2   Bilimsel çalışmalarında kullandığı Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği bilgilerini bilim felsefesi; hemşirelik kavram, kuram ve modelleri; ileri araştırma ve diğer pozitif bilim alan bilgileri ile analiz edebilir, sentez yapabilir ve yorumlayabilir.
3   Cerrahi hastalıkları hemşireliği ve hemşirelik eğitimine ilişkin problemleri tanımlayabilir, yorumlayabilir, bilimsel ve etik değerler doğrultusunda araştırma yöntemlerini kullanarak çözümleyebilir
4   İleri düzey çalışmaları bağımsız olarak yürütürken eleştirel bakışaçısıyla değerlendirdiği bilgileri, araştırma ve kanıta dayalı uygulama sonuçlarını kullanır.
5   Cerrahi hastalıkları hemşireliği alanında izlediği güncel gelişmeleri uygulamaya aktarabilir.
6   Uzmanlık alanında edindiği bilgileri maklae ve rapor şeklinde yazabilir ve bilimsel toplantılarda sunabilir.

1 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
2 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
3 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
4 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
5 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
6 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
7 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
8 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
9 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
10 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
11 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
12 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
13 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular
14 Öğrencinin tez danışmanı ile belirleyeceği konular

1. Evidence Base nursing , http://www.science.at/journals/medicine/nurse.html
2. National Guideline Clearinghouse, http://www.guideline.gov
3. Best Practice Guidelines, http://www.rnao.org/bestpractices
4. Cochrane collaboration Rewev
5. Melander, Sheıla Drake Case Studıes In Crıtıcal Care Nursıng: A Guıde For Appıcatıon And Revıew ., Saunders Com. 2001
6. Craıg, V. Jean (Ed.) The Evıdence Based Practıce Manual For Nurses ., Churchıll Lıvıngstone, Incorparated 2002
7. Phipps W.J., Sands J.K., Marek J.F. Medical Surgical Nursing, Concepts and Clinical Practice. 1999, Mosby, St Louis
8. Le More Priscilla, Burkem Karen. Medical Surgical Nursing; Critical Thinking in Client Care. 1996 Addison Wesley Nursing, California,

Görsel destekli sunum
Olgu tartışması
Soru cevap
Proje adımlarına gerektirdiği bilimsel aktivitelerini gerçekleştirme

1 ODV Ödev
2 SEM Seminer
3 BNS Başarı ODV* 0.40 +SEM * 0.60

Doktora öğrencileri, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanına ilişkin problemleri belirlemek ve çözüm önerilerini planlayabilmek için yürüttüğü bilimsel çalışmalar (araştırma, proje, derleme vb) ile ilgili güncel literatürü ve yeni gelişmeleri izleme, değerlendirme, tartışma, sunma ve rapor yazma becerileri doğrultusunda başarılı/başarısız olarak değerlendirileceklerdir. Doktora öğrencileri, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği alanına ilişkin problemleri belirlemek ve çözüm önerilerini planlayabilmek için yürüttüğü bilimsel çalışmalar (araştırma, proje, derleme vb) ile ilgili güncel literatürü ve yeni gelişmeleri izleme, değerlendirme, tartışma, sunma ve rapor yazma becerileri doğrultusunda başarılı/başarısız olarak değerlendirileceklerdir.

diğer 1 25 25

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18