: FİLM YAPIM YÖNETİMİNE GİRİŞ I

Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi
Sinema ve Televizyon
Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi

Film yapmak isteyen öğrencilere, kuramsal ve teknik yeterlilik bilgisi kazandırmaktır.Bir hikayeden yola çıkarak, kısa film senaryosu yazmak, çekimlerini yapmak, kurgusunu da bitirerek, filmi seyircinin izleyebileceği son haline getirmek, filmi seyirciye sunmak, film hakkında görüş belirtmek, filmi yerli ve yabancı festivallere yollamak . Bu ders film yapmak isteyen öğrencilere bu tecrübeyi nasıl kazanacaklarını anlatır.

1   Film yapım mantığını kavramak
2   Film yapım aşamalarını analiz edebilmek
3   Film yapım aşamalarını ilişkilendirebilmek
4   Film üretme disiplinini kazanmak

1 Hayal gücü ve birikim. Herkesin anlatacak bir hikayesi vardır.
2 Düşüncenin anlatılması kısa filmin(sinemanın) temel sorunudur. Hikaye bir araçtır, onunla yaptığınız şey önemlidir. Filmi nasıl çekeceğinizin önemi yoktur asıl zor olan neyin çekileceğidir.
3 Müzik, edebiyat ve resim bu dalların her biri filmle ilgili olan her şeyi anlatmamızı doğru sonuçlar çıkartmamızı sağlar.
4 Müzik, edebiyat ve resim bu dalların her biri filmle ilgili olan her şeyi anlatmamızı doğru sonuçlar çıkartmamızı sağlar.
5 Gerçekle gerçeğin filme alınması arasında doğrudan doğruya bir ilişki yoktur. Kısa filmde (sinemada) çizgi yoktur, ışık ve gölge vardır.
6 Gerçekle gerçeğin filme alınması arasında doğrudan doğruya bir ilişki yoktur. Kısa filmde (sinemada) çizgi yoktur, ışık ve gölge vardır.
7 Ara Sınav (Vize)
8 Senaryo kısa filmin yapısı iskeletidir. Senaryo çok sağlamsa rahatça görüntü eklenebilir. Bakınız, düşününüz ve kendi sonuçlarınıza kendiniz ulaşınız.
9 Senaryo kısa filmin yapısı iskeletidir. Senaryo çok sağlamsa rahatça görüntü eklenebilir. Bakınız, düşününüz ve kendi sonuçlarınıza kendiniz ulaşınız.
10 Kameranın gösterdiği gerçeğin sadece bir bölümüdür, yüzeyin altında beni yaşarken ilgilendiren şey gizlidir. Düşle, gerçek arasındaki bulanık çizgi nasıl çözümlenir.
11 Kameranın gösterdiği gerçeğin sadece bir bölümüdür, yüzeyin altında beni yaşarken ilgilendiren şey gizlidir. Düşle, gerçek arasındaki bulanık çizgi nasıl çözümlenir.
12 Söz hareketi yavaşlatmak eğiliminde olduğu halde müzik filme hareket sağlar. Hareket bir sanat biçimi olarak iyi filmin özüdür.
13 Söz hareketi yavaşlatmak eğiliminde olduğu halde müzik filme hareket sağlar. Hareket bir sanat biçimi olarak iyi filmin özüdür.
14 Dönem Sonu Sınavı (Final)

Kısa film yapımı. Jim Piper.
Estetize edilmiş yaşam Walter Benjamin
Kameralı bir adam Nestor Almendros
Kısa film senaryosu Sergei Eisenstein
Edebiyat müzik ve resimle yaşamak Roland Barthes
Görmenin diyalektiği Walter Benjamin
Göstergeler imparatorluğu Roland barthes

Anlatım, Araştırma ve uygulamalı çalışmalar.

1 PR Proje
2 ODV Ödev/Sunum
3 BSN Başarı Notu PR * 0.50 + ODV * 0.50

Derse devam mecburidir. %25 devamsızlık hakkı kullanılabilir. Hastalık ve raporlar buna dahildir.

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15