: FİLM UYGULAMA I

YRD.DOÇENT DİLAVER BAYINDIR

Sinema ve Televizyon
Film Tasarım ve Yönetmenliği

Film Tasarımı ve Yönetmenliği öğrencilerinin uluslararası ve ulusal yarışmalarda bölümü temsil edebilecek kalitede kurmaca ve belgesel filmlerin projelerinin hazırlanması amaçlanmaktadır.En az 5 en fala 20 dakikalık projeler hedeflenmektedir.

1   Öğrencinin iyi ve kaliteli film çekimi hedeflenmektedir.
2   Öğrenci film çekiminde yeni teknolojilerini ve anlatım biçemlerini kavraması
3   Öğrencinin kollektif üretim süreçlerini araştırmasını
4   Sektör için portfolyö örneği hazırlayarak kendinini ifade edeceği bir filme sahip kılmak
5   Görsel ve işitsel bir öyküyü en iyi şekilde hazırlayabilmeyi kavramasını
6   Uluslararası ve ulusal kısa film festivallerde kendini tanıtmasını sağlamasını
7   Sektör temsilclerinin vereceği seminerlere katılarak,işin ayrıntılarının kavratılması

FTY 2402 - Film Yapım Yönetim Teknikleri II

1 Film Türlerinin anlatılması ve ders içeriği ile ilgili öğrencinin bilgilendirilmesi Öğrenci sayısı 18-20 olduğu için bu süre çoğu zaman 1- 2 hafta daha uzayabiliyor.
2 Öğrencilerin yıl içinde teslim edecekleri projelerinin derste paylaşılması Öğrenci sayısı 18-20 olduğu için bu süre çoğu zaman 1- 2 hafta daha uzayabiliyor.
3 Ön çalışması hazır olan öğrencilerin projelerinin senaryolarının onaylanması Öğrenci sayısı 18-20 olduğu için bu süre çoğu zaman 1- 2 hafta daha uzayabiliyor.
4 Proje onayı devam Öğrenci sayısı 18-20 olduğu için bu süre çoğu zaman 1- 2 hafta daha uzayabiliyor.
5 Proje onayı devam Öğrenci sayısı 18-20 olduğu için bu süre çoğu zaman 1- 2 hafta daha uzayabiliyor.
6 Proje onayı devam Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
7 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
8 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
9 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
10 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
11 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
12 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
13 Çalışma takvimine göre çekimlerin takip edilmesi Proje onayı alan öğrenci çekim ekibini ve ekipmanını hazırlayarak çekime başlar.
14 Uygulaması biten projelerin teslim edilmesi Projeler belirlenen son teslim tarihine kadar getirilir.

Ana kaynak: FİLM BİÇİMİ, FİLM DUYUMU, KURGU, SİNEMAYI SANAT
YAPANLAR, FİLM DİLİ v.b gibi FİLM YAPIMINA YARDIMCI
OLAN TÜM SİNEMA SANATINI KAPSAYAN KİTAPLAR.
Yardımcı kaynaklar: TÜRK SİNEMASINDAN VE AVRUPA SİNEMASINDAN ÖRNEK
ÇALIŞMALAR, SİNEMA DERGİLERİ.
Diğer ders materyalleri: ÖĞRENCİ FİLMLERİ, FESTİVAL FİLMLERİNDEN ÖRNEKLER.

Ders Ana sanat Dalını 4 Öğretim üyesi 2 ya da 3 öğrencinin danışmanlığını yaparak projelerin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.Ayrıca ayda bir yapılacak olan seminerlerde sektör temsilcileri ile öğrenciler bir araya gelerek projeleri konularında beyin fırtınaları ,fikir alış verişleri gerçekleştirerek projelerinin geliştirilmesi düşünülmektedir.Derse devemlığıo %80 dir.

1 TUG TasarımUyg
2 ODV Ödev/Sunum
3 DKL DerseKatılım
4 BSN Başarı Notu TUG * 0.40 + ODV * 0.40 + DKL * 0.20

Güz döneminde öğrenciler projeleri ile ilgili araştırma, öykü yazımı,senaryo yazımı ve yapım için gerekli değerlendirmeler tabidir.Dönem sonunda projeyi detayları ile anlatan bir proje raporu sunarlar.Danışman öğretim üyesi ve diğer komisyon üyelerinin ortak değerlendirmesi ile bahar döneminde projeyi filme çekilebilmesi için onay alır.

Komisyon uygun gördüğü taktirde sömestre tatilinde yeniden bir proje hazırlama önerisinde bulunabilir.Dönem sonunda proje raporlarında yapım için gerekli bütçenin ve sponsorluk olanaklarının sunulması gerekmektedir.

1- Ders yılı başlangıcında ilk 6 hafta dönem sonu teslim edilecek olan projelerin
dosyaları oluşturulur. Bu süre 7-8 haftaya çıkabilir. Bunun nedeni öğrenci sayısının 18-20 kişi olmasıdır.
2- Projelerin uygulama çalışmalarında öğrenciden devam zorunluluğu beklenmemektedir.
3- Teslim edilen proje dosyalarının çalışma takvimine uygun olarak uygulanması sırasında
öğrenci setler denetlenir.
4- Yapımına onay verilen projelerin değiştirilmeyeceği ders yılı başında öğrenciyebildirilir.
5- Zamanında teslim edilmeyen projeler değerlendirmeye alınmaz.

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15