: KAMERA TEKNİKLERİ

Moda Giyim Tasarımı
Grafik Tasarımı
Müzik Teknolojisi

Sinema ve televizyon yapımlarında aktüel kamera tekniklerinin nasıl kullanıldığına ilişkin bilgiler verilmesi ve görüntü teknolojilerindeki gelişmelerin, çekim ölçeklerinin, kamera hareketlerinin öğrenciye aktarıldığı derste, DSLR, profesyonel video kamera, hd kamera aksesuarları,tripod video ve ses kayıt cihazları ve ışık malzemeleri ile yardımcı ekipmanların kullanım teknikleri ile görüntü yönetmenliğinin temel çekim tekniklerini ve kamera kullanma becerilerinin öğretilmesi, film yapımındaki öneminin kavranması planlanmaktadır.

1   Film projelerinin ihtiyacı olan aktüel çekim teknikleri ve ekipmanlarını belirleyip seçim yapabilmesi,
2   Çekim, ve Işık yapım aşamalarında kullanacağı malzemeleri tanıması ve kullanabilmesi,
3   Genel Kamera ve çekim terminolojisini bilmesi,
4   Kamera ve yardımcı ekipmanları kullanabilmesi,
5   Bir sahnenin çekilmesi için gerekli kamera hareketlerini planlayıp düzenlemelerini yapabilmesi,
6   Tüm yardımcı kamera aksesuarlarını ve ekipmanlarını kullanabilmesi,
7   Belgesel,klip,reklam,drama gibi yapımlarda aktüel tekniklerini kullanıp görüntü düzenlemesi yapabilecek yetenek ve bilgi birikimine sahip olabilmesi beklenmektedir.

1 Aktüel Kameranın Kullanım Alanları
2 Aktüel Kamera İle Kullanılan Aksesuarlar
3 TEMEL KAMERA HAREKETLERİ Kameranın Gövdesiyle Yaptığı Hareketler Kameranın Merceğiyle Yaptığı Hareketler Kameranın Yer Değiştirerek Yaptığı Hareketler
4 Aktüel Kameranın Korunması
5 Dış Çekimde Kamera Üzerinde Yapılması Gereken Ayarlar , Uygun Objektif Seçimi ,Beyaz Denge Ayarı (W/B Ayarı)
6 Çerçeveleme Kuralları
7 Kamera Açısı Belirleme. Gün Işığında Aydınlatma
8 Öznel (Subjektif) Kamera Açıları
9 Kamera Yüksekliği
10 Dış Mekânda Yapılan Düzenlemeler
11 Gün Işığında Aydınlatma
12 UYGULAMA
13 UYGULAMA
14 UYGULAMA

Sinemacının Gözü - Gustavo Mercado - Hil Yayınları- 2012
Sinematografi Kuram Ve Uygulama - Blain Brown - Hil Yayınları - 2006

Dersler
Öğretim üyesi öğrencileri proje üretmeye yönlendirir ve örnekler üzerinden uygulama yapmalarını ister. Gözden geçirme ve yeni teknolojilerin incelenmesi, uygulamalı stüdyo pratikleri ve proje ödevi aşamasında karşılaşılacak uygulama becerileri öğretim üyesi tarafından her hafta dersin ilk ve son saatinde uygulamalı olarak gösterilecek. Öğrencilerin sınıf tartışmalarına katılımı, projelerinin hazırlamaları ile ilgili fikir ve görüşlerini sunmaları önemli ölçüde teşvik edilecektir.

Uygulamalar
Uygulama ve proje sürecinde öğrenciler, üretim aşamasında nasıl bir yöntem kullanacakları konusunda örnek bir proje ile bilgilendirileceklerdir.

1 PR Proje
2 DKL DerseKatılım
3 BSN Başarı Notu PR * 0.70 + DKL * 0.30

1-Öğrenci farklı kamera ve aksesuar sistemlerini kullanarak değişik projeler hazırlayacaktır.
2-Kamera ve aktüel çekim yardımcı ekipmanları kullanarak kamera tekniklerini kreatif olarak tasarlayabilecektir.
3-Öğrenci katılımından elde edilecek puan,
(1) derslere katılım durumuna,
(2) öğrencinin ders esnasında öğretim üyesi tarafından sorulan sorulara verdiği yanıtların kalitesine ve sınıf içi proje çalılmasına
(3) olumlu bir öğrenim ortamının yaratılması için öğrencinin sağladığı katkıya bağlı olacaktır.

1-Proje ve ödev uygulamalarındaki derse katılım, algı ve beceri yeterliliği göz önünde bulundurulacaktır.

1.Dersin % 70 ine katılım zorunludur.
2.Derse katılmamış olmak verilen ev ödevlerinin ve projelerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
3.Geciken proje teslimlerinde gecikilen her gün için bir harf notuna denk puan düşüşü olacaktır.

Final Ödevi 14 1 14

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19