Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Tekstil Tasarımı |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NESLİHAN YAŞAR |
Dersi Alan Birimler |
Tekstil Tasarımı |
Dersin Amacı |
Dokuma tasarımı ve temel tasarım ve kuralları ışığında iç mekan tekstillerine yenilikçi, farklı buluş ve kompozisyonlara sahip tasarımlar sunmaktır. Armürlü numune dokuma tezgahlarında üretilecek şekilde tasarım ve uygulamaların gerçekleştirileceği projede, tek katlı, lanseli, çift katlı kumaş yapılarından geliştirilen tasarımlara uygun olanların kullanılması gerekmektedir. Belirlenmiş konuların, eğilimlerin etkisi altında hazırlanan projenin sonunda öğrencinin bir dokuma tasarımının hazırlanma aşamalarını ve üretime yönelik tüm üretim hesaplamalarını yapabilmesi ve etkili bir sunum gerçekleştirebilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Fabrics For Interiors, A Guide For Architects, Designers, and Consumers, Jack Lenor LARSEN & Jeanne WEEKS, John Wiley & Sons, INC., 1975, USA |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Dersler |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
-Temel tasarım ilkeleri, dokuma tasarım faktörleri ile uyumlu, iç mekanda kullanıma uygun yaratıcı yenilikçi fikirler barındıran bir projenin hazırlanması gerekmektedir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Dersin % 80 ine katılım zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
neslihan.sirin@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Salı 13:00-14:00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|