: TEKNİK PROJE

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MURAT PAKEL

Kimya Teknolojisi
Kimya Teknolojisi (İÖ)

Bu derste, inorganik ve organik endüstrilerinden biri üzerinde araştırma yaptırılması ve araştırmanın yazılı ve sözlü olarak sunulması amaçlanmaktadır.

1   Alanı ile ilgili konuda geniş çaplı kaynak taraması yapabilme.
2   Konusu ile ilgili temel kavramları yazılı olarak düzenleyebilme.
3   Konusu ile ilgili temel kavramları sözlü olarak sunabilme.
4   Proje yazımı ve sunumu esnasında gerekli olan bilgisayar programlarını kullanabilme.
5   Alanı ile ilgili konuda bireysel ya da takım halinde etkin çalışma yapabilme.

1 Proje Konusunun Belirlenmesi: Proje konuları verilerek, öğrencinin ilgi alanına uygun olarak bu konularının dağıtımı yapılır.
2 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
3 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
4 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
5 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
6 Proje ile İlgili Araştırma a. Proje ile ilgili literatür ve kaynak araştırması yapar. b. Laboratuvarda projesine uygun deney yapar. c. Projede elde ettiği sonuçlar, karşılaştığı zorluklar ve eksikleri ile ilgili ara rapor hazırlar. Hazırladığı ara raporu danışman hocasına sunar, projenin eksikliklerinin tamamlanması için plan yapar.
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
10 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
11 Projenin Hazırlanması a. Projeyi ilgili literatür ve kaynaklar doğrultusunda mantıksal bir sıra oluşturur. b. Projede elde ettiği sonuçları toplayarak, gerekli hesaplamaları yaparak, sonuçlar ve tartışma kısmını oluşturur. c. Projenin her bir bölümünü belirli bir format içinde yazar, gerekli şekilleri, tabloları, grafikleri ve kaynakçayı ekleyerek hazırlamayı bitirir.
12 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.
13 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.
14 Projenin Sunulması a. Projesini nasıl oluşturduğunu, yaptığı deneyleri, elde ettiği sonuçları, projenin kendisine katkısını açıklayan sunum hazırlar. b. Hazırladığı sunumu derslikte öğrenci ve danışman öğretim elemanına sunar.

Ana kaynak: Kütüphane, İnternet ve Özel Sektör
Diğer ders materyalleri: Office programları.

1. Ders Anlatımı
2. Soru-Cevap
3. Ödev/Sunum Hazırlama

1 VZ Vize
2 RO Rapor/Ödev
4 BNS BNS VZ*0.20 + RO*0.20 +FN* 0.60
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.20 + RO*0.20 +BUT* 0.60

Ara sınav, proje/sunum ödevi ve final sınavı ile 5 öğrenme çıktısı ölçülecektir.

Derslerin %70'ine katılım zorunludur.
Her türlü kopyacılık eylemi disiplin soruşturması açılması ile sonuçlandırılacaktır.

suat.ucar@deu.edu.tr
murat.pakel@deu.edu.tr
merve.zeyrek@deu.edu.tr

Her yarıyıl başında görüşme gün ve saatleri dersi veren Öğretim Elemanı tarafından ilan edilecektir.

Ödev için araştırma yapma 1 8 8

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14