Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİL SONUÇ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin; bar işletmeciliği ve yönetimi ile ilgili bilgileri, bar insan kaynakları yönetimi, bar ürünlerinin pazarlaması, barda sunumu yapılan alkollü, alkolsüz içecekler ve yiyeceklerin hazırlanması ve sunumunu, barda kullanılan tüm malzeme ve ekipmanın özellikleri ile çalışma biçimlerini, menülerin özelliklerini, hijyen ve güvenlik kurallarını, maliyetlerin hesaplanması ve kontrolünü kapsayan bar yönetimine ait teorik ve uygulamalı bilgileri öğrenmeleri, kullanabilmeleri ve yaratıcı düşünceleri ile geliştirilebilmeleridir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
İçki Teknolojisi, Ahmet AKTAŞ, Bahattin ÖZDEMİR, Detay Yayıncılık, Ankara, 2012, 232 sf. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Örgün Öğretim. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
|
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Derse devam, katılım gereklidir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
nil.sonuc@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Perşembe 15.30- 16.00 |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|