: ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I

ZEN 4009 ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI I ZORUNLU 2 8 0 18

Zihin Engelliler Öğretmenliği

YRD.DOÇENT BURAK KARABEY

Zihin Engelliler Öğretmenliği (İ.Ö)
Zihin Engelliler Öğretmenliği

Öğretenlik uygulamalarının yapılması

1   Bir öğrenci için davranış değiştirme programını hazırlayabilecektir
2   Bir öğrenci için davranış değiştirme programını uygulayabilecektir
3   Bir öğrenci için sosyal beceri öğretim programı hazırlayabilecektir
4   Sosyal beceri öğretim programının sonuçlarını kaydeder ve grafiğe işler
5   Grup ve birebir öğretim etkinlikleri için ders planı hazırlayabilecektir

1 Sınıfın haftalık ders programını edinerek uygulama dosyasına koyar
2 Pazartesi ve Salı günü yapılan günlük ders planlarından iki farklı dersin planını inceler ve uygulama dosyasına koyar
3 Sınıf ortamına ilişkin en az iki farklı derste anektod kaydı (en az 15 dakika, en fazla 20 dakika olacak şekilde) tutar. Tuttuğu kayıtları ABC kaydına dönüştürür
4 Öğrencilerin gereksinimleri doğrultusunda gelişim alanlarını (bilişsel-akademik, iletişim, sosyal, motor, özbakım, günlük yaşam, meslek, vb.) dikkate alarak en az iki öğrenci için tüm gelişim alanlarına ilişkin kaba değerlendirme formlarını doldurur
5 Belirlediği davranış için program hazırlama yönergesindeki basamakları takip ederek davranış değiştirme programını hazırlar.
6 Hazırladığı davranış değiştirme programının son düzeltmelerini yaparak uygulama danışmanından uygulamaya başlama onayını alır
7 Hazırladığı davranış değiştirme programının son düzeltmelerini yaparak uygulama danışmanından uygulamaya başlama onayını alır
8 Ara vınav
9 Hazırladığı davranış değiştirme programını uygulayarak, her gün yaptığı uygulama sonuçlarını kaydeder ve grafiğe işler. 2. Hazırladığı sosyal beceri öğretim programının son düzeltmelerini yaparak uygulama danışmanından uygulamaya başlama onayını alır.
10 1. Hazırladığı davranış değiştirme programını uygulayarak, her gün yaptığı uygulama sonuçlarını kaydeder ve grafiğe işler. 2. Belirlediği sosyal beceride öğrencinin öğretim öncesi performans düzeyini belirlemek için ard arda üç gün kayıt tutar ve grafiğini çizer.
11 1. Hazırladığı davranış değiştirme programını uygulayarak, her gün yaptığı uygulama sonuçlarını kaydeder ve grafiğe işler. 2. Belirlediği sosyal beceride öğrencinin öğretim öncesi performans düzeyini belirlemek için ard arda üç gün kayıt tutar ve grafiğini çizer.
12 1. Hazırladığı davranış değiştirme programını uygulayarak, her gün yaptığı uygulama sonuçlarını kaydeder ve grafiğe işler. 2. Belirlediği sosyal beceride öğrencinin öğretim öncesi performans düzeyini belirlemek için ard arda üç gün kayıt tutar ve grafiğini çizer
13 Öğrencilerin gereksinimlerini ve öğretmen görüşlerini dikkate alarak her gün için işlenecek ders ve konuların günlük planını yapar, araç-gerecini hazırlar ve planını uygular. 4. Hazırladığı her günlük plan için kendi geliştirdiği/kullandığı araç-gereçleri araç-gereç inceleme formuna tüm alanları doldurarak yazar ve uygulama dosyasına koyar.
14 Öğrencilerin gereksinimlerini ve öğretmen görüşlerini dikkate alarak her gün için işlenecek ders ve konuların günlük planını yapar, araç-gerecini hazırlar ve planını uygular. 4. Hazırladığı her günlük plan için kendi geliştirdiği/kullandığı araç-gereçleri araç-gereç inceleme formuna tüm alanları doldurarak yazar ve uygulama dosyasına koyar.
15 Final Sınavı

Ders notları