7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA ÖĞRENCİ AFFINDAN YARARLANMAK ÜZERE ÜNİVERSİTEMİZE BAŞVURACAKLARIN DİKKATİNE

Yayınlanma Tarihi: 25-06-2018

Öğrenci affı hakkındaki açıklamalar için tıklayınız

Önemli!

Üniversitemiz Senatosunun 09.10.2018 tarihli toplantısında;

7143 sayılı Kanun’un 15 inci maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanun’una eklenen Geçici 78 inci madde uyarınca, kayıtlarının silindiği yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, ilgili yükseköğretim kurumlarınca kayıtlarının geç yapılması nedeniyle Üniversitemize yatay geçiş başvurusu yapamayanların, derslere devam şartını sağlayabilecek olmaları koşuluyla yatay geçiş başvurularının kabul edilmesine karar verilmiştir.

Söz konusu karar uyarınca diğer yükseköğretim kurumlarına geç kayıt nedeniyle Üniversitemize yatay geçiş başvurusunda bulunamayan öğrencilerin bu durumlarını belgelemek kaydıyla istenilen diğer belgeler ile ilgili fakülte, yüksekokul ve enstitülerimize başvurmaları gerekmektedir. Senato kararı uyarınca derslere devam şartının sağlanamaması durumunda yatay geçiş başvuruları kabul edilmeyecektir.