TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışma Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 19-03-2020

Değerli Araştırmacılar,

2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuru tarihleri 6 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Bilindiği gibi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca Lise Öğrencileri ön lisans ve lisans öğrencilerinin, ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları düzenlenmektedir.

2020 yılında sekizinci kez düzenlenecek olan yarışmada “Akıllı Şehirler ve Ulaşım”,  “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”, “Eğitim”, “Enerji ve Çevre”,  “Gıda ve Tarım”,  “Makine İmalatı ve Otomotiv”, “Sağlık”, “Savunma, Uzay ve Havacılık”, “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorilerinde başvuruya açılmış olup, son başvuru tarihi 6 Nisan 2020 olarak güncellenmiştir. Başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi olarak alınacaktır. Yarışma çağrı duyurusu ve proje hazırlama rehberi http://tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/oncelikli-alanlarda-universite-ogrencileri-proje-yarismasi adresinde yayınlanmıştır.

Yarışma Takvimi:

Başvuru Tarihleri:

18 Şubat – 6 Nisan 2020 (Başvuruların son gününde sistem 17.30’da kapanır.)

Ön Değerlendirme:

Mayıs 2020

Bölge Yarışmaları:

08-11 Haziran 2020

Final Yarışması :

TEKNOFEST

22-27 Eylül 2020

Saygılarımızla.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)
Yarışmalar İzmir Bölge Koordinatörlüğü