: DERİ GİYSİ TASARIMI II

Tekstil
Tekstil ve Moda Tasarım
Moda Giyim Tasarımı

Bir deri giysi çalışmasının tasarım niteliği taşıması için belirlenmiş bir amaçtan çıkarak belli bir düşünceyi yansıtması ve özgün bir çalışma ortaya çıkararak yaratıcılık ve koleksiyon mantığının güçlendirilip, geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

1   Tasarımlarında yaratıcı, yenilikçi ve estetik boyutta, seçtiği konu bütünlüğünde renk, biçim ilişkisi kurabilmesi,
2   Deri giyim tasarımının temel öğeleri olan renk, doku ve üretim yöntemlerini tasarımda uygulayabilmesi,
3   Malzemeyi tanıyabilmesi ve malzemeye uygun tasarım yapabilmesi
4   Üretim aşamasındaki teknik çizimleri hazırlayıp, gerekli iş akışını yapabilmesi,
5   Hedef kitleyi doğru saptayabilmesi,

1 Deri malzeme bilgisi ve giysilik sınıflandırmalar Sezon Trendlerine yönelik form, kesim, renk ve doku araştırması
2 Proje konusu doğrultusunda etkilenme noktaları, catwalk görüntüleri, teknik çizimler, renk kartelası araştırma
3 Doku Araştırması
4 Çalışılacak çeşitli teknikler ve araştırmalar dahilinde malzeme ve kullanılacak tekniklerin incelenmesi ve eskiz tasarım çalışmaları
5 Eskiz Tasarım Çalışmaları
6 Eskiz Dosyası Teslimi Öğrencilerle birlikte eskiz dosyası üzerinde inceleme ve tasarımların seçimi
7 Tasarımların teknik açılımlarının çizimi ve detaylandırılması
8 Tanıtım paftası hazırlığı
9 Tasarım paftalarında yer alacak artistik çizimler üzerinde çalışma
10 Tasarım paftalarının teslimi 2.Proje Konusu; etkilenme noktaları ve malzeme özellikleri üzerine tartışma
11 Proje konusuna yönelik tasarım eskiz dosyası oluşturma
12 Eskiz Dosyası Teslimi Öğrencilerle birlikte eskiz dosyası üzerinde inceleme ve tasarımların seçimi
13 Tanıtım paftası hazırlığı Tasarımların teknik açılımlarının çizimi ve detaylandırılması
14 Tanıtım paftası ve tasarım paftalarının hazırlığı

Leather Fashion Design, Francesca Sterlacci, Laurence King, 2010
*Fashion, Christopher Breaward, Oxford University Pres: 1, Ingiltere, 2003
* Leather Apparel Design, Francesca Sterlacci, Delmar Publishers, 1997
*The Thames & Hudson Dictionary of Fashion and Fashion Designer, Georgina O Hara CALLAN,Thames & Hudson, Italy, 2002
*Fashion, Akiko FUKAİ, Taschen, Italy, 2002
*Fashion Design, Sue Jenky Jones, Laurence King Publishing, 2002
*Fashion Now, Terry Jones - Avri Maır, Taschen, Paris, 2002
*Fashion Today, Colin Mc Dowell, Pfaidon Press Lmt., Hong Kong, 2000
*Radical Fashion, Claire WİLCOX, Victoria & Albert Museum, Londan, 2001

Süreli Yayınlar
Elle
Cosmopolitan
Harper s Bazaar
Vogue

İnternet

1.Dersler

Öğretim elemanı öğrencileri, güncel moda eğilimleri doğrultusunda seçtikleri çıkış noktalarına, hedef kitleye ve uygulama alanlarına yönelik ortaya çıkacak konularda çözüm üretmeye yönlendirir ve konuları ile ilgili görüşlerini yazılı ve görsel olarak sunmalarını ( rapor, tasarlama sürecini anlatan hikaye defteri sunum paftası v.b.) hazırlamalarını ister.

2. Gözden Geçirme Oturumları ve Sınıf Tartışmaları

Tasarlama aşamasında eskiz oluşturma, uygulaması yapılacak tasarımların seçimi ile ilgili verilen süreler bazında, gözden geçirme oturumları öğretim elemanı tarafından her hafta dersin ilk ve son saatinde gerçekleştirilecektir. Eskiz ve sunum dosyaları bu oturumlarda çözülecek problemlerin temelini oluşturacaktır. Öğrencilerin sınıf tartışmalarına katılımı, tasarımları ile ilgili görüşlerini sunmaları önemli ölçüde teşvik edilecektir.

1 PR Proje
2 ODV Ödev/Sunum
3 ATL LabAtölye
4 BSN Başarı Notu PR * 0.60 + ODV * 0.30 + ATL * 0.10

Ders değerlendirme aşamasında öncelikle, tasarımlarda yaratıcılık, yenilikçi yaklaşım, seçilen çıkış noktası ile paralellik, tasarımların seçilen ürün grubuna uygunluğu, tasarımda seçilen malzemelerin ve uygulama tekniğinin uygunluğu üzerinden puanlama yapılacaktır.

1.Dersin % 80 nine katılım zorunludur.
2.Her türlü intihal girişimi ve fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3.Derse katılmamış olmak verilen ev ödevlerinin ve projelerin geç teslim edilmesi için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
4.Geciken proje teslimlerinde gecikilen her gün için bir harf notuna denk puan düşüşü olacaktır.

s.kozbekci@deu.edu.tr

Perşembe 12:00-13:00

Ödev / Sunum hazırlama 13 1 13
Atölye, Laboratuar vb. kapsamındaki çalışmalar 13 1 13