DERECE PROGRAMLARI

: Kültürel Miras ve Turizm

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Kültürel Miras ve Turizm Programı Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Öğrenciler, lise ve ilgili meslek liseleri mezunları arasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yerleştirilmektedir.

Kazanılan Derece

Kültürel Miras ve Turizm Meslek Elamanı, Önlisans

Derecenin Düzeyi

Önlisans Derecesi

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek lisesi diploması veya lise diploması, ülke genelinde Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiye'deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylül de aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

2 yıl, 1 yılda 2 yarıyıl, her yarıyılda 16 hafta, 120 AKTS.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Efes Meslek Yüksekokulu Kültürel Miras ve Turizm Programının temel amacı, teorik ve uygulamalı eğitim yolu ile mesleğin temel becerilerine sahip, girişimci, etkin iletişim kurabilen ve alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen bireyler yetiştirmektir. Programın diğer bir amacı ise yüksekokulun bulunduğu bölgenin de sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel miras ve bunların turizm potansiyeli çerçevesinde, kültür ve turizm hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip, yerel ve küresel dğişim ve dönüşümleri izleyerek edindiği bilgiler çerçevesinde yorum yapabilen, yönetim, pazarlama, sanat tarihi, din bilimleri ve felsefesi, sosyoloji ve antropoloji alanlarında edindiği teorik bilgiyi sektörel uygulamalara aktarabilen bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerin mesleğe hazırlanması için gerekli bilgileri edinmesi sağlanmaktadır. Öğrenciler edindikleri teorik bilgileri desteklemek için 30 iş günü süreyle staj yapmak zorundadır.

Temel Program Kazanımları

1   Seyahat hizmetleri ve turist rehberliği alanındaki yasal düzenlemeler ve mesleki standartları bilir.
2   Turizm ve Seyahat İşletmelerinin etkilendiği iç ve dış çevresel faktörleri bilir.
3   Kamu veya özel sektörde çalışabilecek beceri ve donanımları kazanır.
4   Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular, sorunları tespit eder ve çözüm önerileri sunar.
5   İletişim gücü yüksektir ve ekip çalışmasına uyum sağlar.
6   Turizm alanında kültürel mirasın önemini kavrar.
7   İş yoğunluğu, stres ve baskı altında çalışabilme yeteneğine sahiptir.
8   Turizm ve medyayı çevreleyen kültürel mirasa ilişkin güncel konuları yorumlar.
9   Türkiye'nin tarihi ve turistik yerleri hakkında detaylı bilgiye sahip olur.
10   Kültürel mirasın yönetimi ve korunması ile ilgili temel ilkeleri, tarihsel ve kültürel bir bağlam içinde tanır.
11   Çeşitli dini inanışlar, mitoloji, sanat tarihi, arkeoloji konularında uzmanlaşarak, bu bilgilerle bulundukları bölgeyi ve ülkeyi tanıtım görevini yapar.
12   Üstlerine karşı saygılıdır ve onlardan aldığı görevleri eksiksiz yerine getirerek, kriz anlarında kendi çözümünü kendisi üretir.
13   Ulusal ve etik değerlere bağlıdır, yaptığı çalışmalarda bu değerlere özen gösterir.
14   Mesleği ile ilgili yenilikleri sürekli takip eder ve kendini sürekli geliştirir.
15   Dünya ülkelerindeki turizm ve seyahat faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olur.
16   Arkeolojik, doğal ve tarihi güzellikleri içeren miras kavramının anlam ve değerlerinin çokluğunu açıklar.
17   Kültürel miras turizminde yaratıcı düşünce ve çeşitlilik yaratır, konulara güncel bir bakış getirir.
18   Kültürel mirasın yönetimi ve korunmasındaki ulusal ve uluslararası sözleşmeleri tanımlar ve bu alandaki mevzuatların ve kamu politikasının rolünü anlar.
19   Araştırma, sergileme, müzecilik, küratörlük gibi alanların ve sanat eserlerinin yorumlanmasında toplum katılımı konularını kavrar.
20   Dünyanın ve Türkiye'nin kültürel mirasını tarih, arkeoloji, sosyoloji, sanat tarihi bilimleri açısından yorumlar.

Mezunların İstihdam Profilleri

Programdan mezun olan öğrenciler hem özel hem de kamu sektöründe çalışma imkanına sahiptir. Mezun olan öğrenciler KPSS sınavına girerek, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı arkeoloji, etnografya ve tarih müzeleri; İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri; Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Müdürlükleri birimlerindeki kadrolara atanabilirler. Mezun olan öğrenciler özel sektördeki turizm acentaları ve otellerde, restarasyon ve koruma projelerinde de çalışabilirler. Ayrıca belediyelerinde imar ve şehircilik birimlerinde tekniker olarak çalışma imkanı bulabilirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Birinci düzey programlara başvurabilir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Kültürel Miras ve Turizm programında, 20 zorunlu ders ve 151 adet seçmeli ders bulunmaktadır. Öğrenciler, yüksekokul seçmeli ders havuzunda yer alan derslerden 1.sınıf güz yarılı için 4, 1. sınıf bahar yarıyılı için 4, 2. sınıf güz yarıyılı için 12, 2. sınıf bahar yarıyılı için 12 AKTS olmak üzere toplam 32 AKTS seçmeli ders almak zorundadır. Öğrenciler 2. sınıf bahar yarıyılında 6 hafta 30 iş günü olarak belirlenen sürede uygulamalı staj yapmak zorundadır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 KMT 1007 Kültürel Miras Mevzuatı ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 KMT 1005 Genel Turizm ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 KMT 1003 Arkeolojiye Giriş ZORUNLU 3 0 0 5
G 5 KMT 1001 Uygarlık Tarihi ZORUNLU 3 0 0 5
G 6 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 7 YDİ 1007 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 4
TOPLAM:   30
 
1 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 2 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 3 YDİ 1006 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
B 4 KMT 1002 Dünya Kültürel Mirası ZORUNLU 3 0 0 5
B 5 KMT 1004 Turizm Sosyolojisi ZORUNLU 3 0 0 5
B 6 KMT 1006 Anadolu Uygarlıkları Tarihi ZORUNLU 3 0 0 5
B 7 KMT 1008 Arkeoloji ve Sanat Tarihi Terminolojisi ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 4
TOPLAM:   30
 
2. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 KMT 2001 Kültür ve Turizm ZORUNLU 3 0 0 5
G 2 KMT 2003 Türkiye?nin Kültürel Mirası ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 KMT 2005 Müzecilik ve Turizm ZORUNLU 3 0 0 4
G 4 KMT 2007 Sanat Tarihi ZORUNLU 3 0 0 4
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 KMT 2002 Türkiye Turizm Coğrafyası ZORUNLU 3 0 0 4
B 2 KMT 2010 Staj STAJ 0 40 0 10
B 3 KMT 2004 Turizm Araştırmaları ZORUNLU 3 0 0 4
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 12
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
H 1 MSH 0009 Mutfak Konsept Planlama SEÇMELİ 2 0 0 3
H 2 MSH 0010 Çikolata ve Şeker Süsleme SEÇMELİ 2 0 0 3
H 3 MSH 0011 Füzyon Mutfak Uygulamaları SEÇMELİ 2 1 0 3
H 4 MSH 0012 Gastronomi ve Yemek Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 5 MSH 0013 Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz SEÇMELİ 2 0 0 3
H 6 MSH 0014 Gıda Katkı Maddeleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 7 MSH 0015 Gastronomi ve Gıda Trendleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 8 MSH 0016 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler SEÇMELİ 2 0 0 3
H 9 MSH 0017 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 10 MSH 0018 Bar Servisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 11 MSH 0019 Pastacılık ve Ekmek Yapımı SEÇMELİ 2 1 0 3
H 12 MSH 0020 Yiyecek Politikası SEÇMELİ 2 0 0 3
H 13 MSH 0021 Güzel Sanatlarda Tema olarak Yemek SEÇMELİ 2 0 0 3
H 14 MSH 0022 Gıda ve Medya SEÇMELİ 2 0 0 3
H 15 MSH 0025 Kalite Yönetim Sistemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 16 MSH 0029 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü SEÇMELİ 2 0 0 2
H 17 MSH 0030 Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 18 MSH 0032 Muhasebe İlkeleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 19 MSH 0033 Ticari Matematik SEÇMELİ 2 0 0 2
H 20 MSH 0036 Finansal Yönetim SEÇMELİ 2 0 0 2
H 21 MSH 0037 Turizmde Güvenlik Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 2
H 22 MSH 0053 Acil Durum Emniyet Kuralları SEÇMELİ 2 0 0 3
H 23 MSH 0054 Havacılık Terminolojisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 24 MSH 0055 Anons ve Diksiyon SEÇMELİ 2 0 0 3
H 25 MSH 0056 Genel Havaalanı ve Uçuş Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 3
H 26 MSH 0057 Terminal Planlama SEÇMELİ 2 0 0 3
H 27 MSH 0058 Havacılık Kuralları ve Hava Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 28 MSH 0059 Meteoroloji SEÇMELİ 2 0 0 3
H 29 MSH 0060 İş Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 30 MSH 0061 Stratejik Yönetim SEÇMELİ 2 0 0 3
H 31 MSH 0062 Yönetim ve Organizasyon SEÇMELİ 3 0 0 3
H 32 MSH 0063 Örgütsel Davranış SEÇMELİ 2 0 0 3
H 33 MSH 0064 Ticaret Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 34 MSH 0065 İnsan Kaynakları Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 35 MSH 0066 Türkiye Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 36 MSH 0001 İçecek Kültürü ve Şarap Bilimi SEÇMELİ 2 1 0 5
H 37 MSH 0002 Dünya Mutfakları SEÇMELİ 2 1 0 5
H 38 MSH 0067 Hava Ulaştırma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 39 MSH 0068 Enerji Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 40 MSH 0069 Ekonomik Kriz Teorileri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 41 MSH 0070 Para Teorisi ve Politikası SEÇMELİ 3 0 0 3
H 42 MSH 0071 Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 43 MSH 0073 Bilgi Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 44 MSH 0072 Teknoloji ve Sanayi Dinamikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 45 MSH 0074 Bilim ve Teknoloji Politikaları Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 46 MSH 0075 Yenilik İktisadı SEÇMELİ 3 0 0 3
H 47 MSH 0076 Kalkınma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 48 MSH 0077 Bölgesel İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 49 MSH 0078 Dünya Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 50 MSH 0079 Büyüme Teorisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 51 MSH 0080 Ekonometri I SEÇMELİ 3 0 0 3
H 52 MSH 0081 Ekonometri II SEÇMELİ 3 0 0 3
H 53 MSH 0082 Uluslararası İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 54 MSH 0083 Karşılaştırmalı Makro İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 55 MSH 0084 İktisadi Düşünce Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 56 MSH 0085 Tarım Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 57 MSH 0086 Tüketici Davranışları SEÇMELİ 3 0 0 3
H 58 MSH 0087 Deneyimsel Pazarlama SEÇMELİ 3 0 0 3
H 59 MSH 0088 Satış Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 60 MSH 0089 Araştırma Yöntemleri ve Proje Geliştirme SEÇMELİ 2 0 0 3
H 61 MSH 0090 Yönetişim SEÇMELİ 3 0 0 4
H 62 MSH 0091 Özel İlgi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 63 MSH 0092 Turizm İşletmelerinde Bilgi Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 64 MSH 0093 Turizmde Ulaştırma Hizmetleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 65 MSH 0094 Rekreasyon Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 66 MSH 0095 Turizm Hukuku Mevzuatı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 67 MSH 0096 Güzel Sanatlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 68 MSH 0097 Yaratıcı Drama SEÇMELİ 3 0 0 4
H 69 MSH 0098 Etkili İletişim SEÇMELİ 3 0 0 4
H 70 MSH 0099 Fotoğrafçılık SEÇMELİ 3 0 0 4
H 71 MSH 0101 Yabancı Dil İspanyolca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 72 MSH 0102 Yabancı Dil Portekizce SEÇMELİ 4 0 0 4
H 73 MSH 0103 Yabancı Dil İtalyanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 74 MSH 0104 Yabancı Dil Fransızca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 75 MSH 0105 Yabancı Dil Almanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 76 MSH 0106 Yabancı Dil Çince SEÇMELİ 4 0 0 4
H 77 MSH 0107 Yabancı Dil Yunanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 78 MSH 0108 Yabancı Dil Rusça SEÇMELİ 4 0 0 4
H 79 MSH 0100 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 80 MSH 0109 İlk Yardım SEÇMELİ 2 0 0 4
H 81 MSH 0110 İş Sağlığı ve Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 82 MSH 0111 Meslek Etiği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 83 MSH 0112 Beden Dili SEÇMELİ 3 0 0 4
H 84 MSH 0113 Mitoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 85 MSH 0114 Uluslararası Turizm SEÇMELİ 3 0 0 4
H 86 MSH 0115 Turizm İşletmelerinde Mekân Tasarımı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 87 MSH 0116 Girişimcilik SEÇMELİ 3 0 0 4
H 88 MSH 0117 Mesleki Oryantasyon SEÇMELİ 2 0 0 4
H 89 MSH 0118 Turizm İşletmelerinde Kriz Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 90 MSH 0119 Sürdürülebilir Turizm SEÇMELİ 3 0 0 4
H 91 MSH 0120 İnanç Etkinlikleri ve Festivalleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 92 MSH 0148 Yetenek Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 93 MSH 0147 Ülkeler ve Kültürler SEÇMELİ 3 0 0 4
H 94 MSH 0126 Uygarlık Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 95 MSH 0122 Turizm ve Boş Zaman Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 96 MSH 0136 Sürdürülebilirlik SEÇMELİ 2 0 0 4
H 97 MSH 0123 Sosyolojiye Giriş SEÇMELİ 3 0 0 4
H 98 MSH 0135 Sosyal Sorumluluk SEÇMELİ 2 0 0 4
H 99 MSH 0146 Sosyal Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 100 MSH 0145 Sosyal Medya Okuryazarlığı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 101 MSH 0134 Özel Gıdalar Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 102 MSH 0144 Marka ve İmaj Geliştirme SEÇMELİ 3 0 0 4
H 103 MSH 0143 Liderlik ve Takım Çalışması SEÇMELİ 2 0 0 4
H 104 MSH 0125 Kültür Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 105 MSH 0142 İngilizce Konuşma ve Yazma Becerileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 106 MSH 0127 Kişisel Gelişim SEÇMELİ 2 0 0 4
H 107 MSH 0133 İnovasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 108 MSH 0121 İktisat Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 109 MSH 0131 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 110 MSH 0138 Hizmet Sektöründe Akıllı Teknolojiler SEÇMELİ 3 0 0 5
H 111 MSH 0130 Gıdalarda Duyusal Analiz SEÇMELİ 2 0 0 4
H 112 MSH 0140 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 5
H 113 MSH 0129 Fonksiyonel Gıda Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 114 MSH 0132 Ekstraksiyon Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 115 MSH 0124 Dünya Kültürel Mirası ve Koruma Politikaları SEÇMELİ 3 0 0 4
H 116 MSH 0139 Turizm Endüstrisinde Bilişim Teknolojileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 117 MSH 0128 Beslenme İlkeleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 118 MSH 0141 Atatürk ve Aydınlanma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 119 MSH 0137 Hijyen ve Sanitasyon SEÇMELİ 3 0 0 5
H 120 MSH 0149 Hukukun Temel Kavramları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 121 MSH 0150 Protokol Bilgisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 122 MSH 0151 Halkla İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 4
H 123 MSH 0152 İleri İngilizce 1 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 124 MSH 0153 İleri İngilizce 2 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 125 MSH 0154 İstatistiksel Paket Programlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 126 MSH 0155 Havacılıkta İnsan Faktörleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 127 MSH 0156 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 2 0 1 4
H 128 MSH 0157 Enstrümental Gıda Analizleri SEÇMELİ 2 0 1 4
H 129 MSH 0159 Gıda Kalite Sağlama SEÇMELİ 3 0 0 5
H 130 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
H 131 MSH 0160 Genel İşletme SEÇMELİ 2 0 0 4
H 132 MSH 0161 Turizm Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 4
H 133 MSH 0162 Turizm Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 134 MSH 0163 Küreselleşme ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 135 MSH 0164 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 136 MSH 0165 Kültürel Sporlar SEÇMELİ 2 0 0 4
H 137 MSH 0166 Sosyal Antropoloji SEÇMELİ 2 0 0 4
H 138 MSH 0167 Destinasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 139 MSH 0168 Kırsal Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 140 MSH 0169 Kültürel ve Çevresel Koruma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 141 MSH 0170 Turizm Politikaları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 142 MSH 0171 Yerel Yönetimler ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 143 MSH 0172 Dünya Kültür Politikaları (UNESCO) SEÇMELİ 2 0 0 4
H 144 MSH 0173 Turizmde Rehberlik Hizmetleri SEÇMELİ 2 0 0 4
H 145 MSH 0003 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık SEÇMELİ 2 0 0 3
H 146 MSH 0004 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 147 MSH 0005 Baharat ve Kahve Kültürü SEÇMELİ 2 0 0 3
H 148 MSH 0006 Yemek ve Mitoloji SEÇMELİ 2 0 0 3
H 149 MSH 0007 Vejeteryan Mutfak SEÇMELİ 2 0 0 3
H 150 MSH 0008 Gıda Mevzuatı SEÇMELİ 2 0 0 3
H 1 MSH 0158 Gıdalarda Temel İşlemler II SEÇMELİ 3 0 0 5
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak DEÜ Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Efes Meslek Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenci 2 yıllık eğitim süresini 120 AKTS kredisi alarak tamamlamalıdır. Bu derece, öğretim planında yer alan bütün teorik ve uygulamalı dersleri ve 30 iş günlük staj dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilere verilir. Dokuz Eylül Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 33. maddesine göre, öğrencinin öğretimini başarı ile bitirerek diploma alabilmesi için genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve bütün derslerden başarılı olması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam gün

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Program Başkanı:
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Devrim ERTÜRK
Tel: 0 (232) 892 87 83 / 14404
e-mail: devrim.erturk@deu.edu.tr