Engelsiz Dokuz Eylül Anasayfası İçin Tıklayınız - Ekran Okuyucu Kullanıyorsanız Bu Sayfayı Kullanınız.

30 Ekim 2020 Samos Depremine Özel Vurgu ile Ege Bölgesi’nin Aktif Tektoniği ve Depremselliği Uluslararası Çalıştayı – ASASE2021

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti

20 Mayıs, 2021 - 00:00 / 21 Mayıs, 2021 - 23:59 +03

Çalıştay Hakkında Bilgi (asase2021.tubitak.gov.tr):

ASASE2021, 20-21 Mayıs 2021 tarihleri ​​arasında yapılacak ve COVID-19 salgını nedeniyle çevrimiçi olarak düzenlenecektir. 30 Ekim 2020’de meydana gelen Samos Depremi’nin etkileri dikkate alınarak deprem olaylarının tartışılmasına ve Ege Bölgesi’nin aktif tektoniği ve depremselliğine ışık tutmaya adanmıştır.

ASASE2021 hakkında

30 Ekim 2020 Samos Depremi (ASASE2021) özelinde Ege Bölgesi’nin Aktif Tektoniği ve Depremselliği davetli konuşmacıların sözlü ve poster sunumlarından oluşacaktır. Çalıştay, aktif tektonik, jeodinamik, sismik, tsunami, Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) ve İnterferometrik Sentetik Açıklık Radarı (InSAR) uygulamaları gibi deprem çalışmaları ile ilgili çok çeşitli konuları kapsayacaktır. COVID-19 salgını nedeniyle, atölye yalnızca video konferans oturumlarını içerecektir. Dünyanın her yerinden katılımcıları ağırlıyoruz!

Komiteler

Onursal Başkan

Prof.Dr.Hasan Mandal – Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı

Prof.Dr.Nükhet Hotar – Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü

Ayşe Nur Şenyiğit – Dokuz Eylül Üniversitesi

Ortaklar

TÜBİTAK (Türkiye)

Dokuz Eylül Üniversitesi (Türkiye)

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (Türkiye)

Selanik Aristo Üniversitesi (Yunanistan)

Ferrara Üniversitesi (İtalya)

Detaylar

Başlangıç:
20 Mayıs, 2021 - 00:00
Bitiş:
21 Mayıs, 2021 - 23:59

« Tüm Etkinlikler

• Öğrenci E-Posta

Personel E-Posta

• Genel Arama

• Araştırma

ProjelerTeknoloji ve İnovasyonBilimsel Faaliyetler LaboratuvarlarUygulama ve Araştırma Merkezleri

Laboratuvar Yönetim Sistemi için tıklayınız.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik çalışmaları kapsamında etkin eğitim, öğretim ve araştırma desteği sağlayan gelişmiş laboratuvar altyapısı; Sağlık Bilimlerinden Fen Bilimlerine, Mühendislik Bilimlerinden Denizcilik Eğitimlerine, uygulama ölçekleri bakımından da Fakülteler düzeyinden Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma-Uygulama Merkezlerine kadar bünyesinde barındırdığı tüm modern ekipmanlar ve eğitimli/deneyimli teknik personeli sayesinde akademik araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra farklı disiplinlere ilişkin iş sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu her alanda uygulama hizmetleri sunmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde hizmet veren araştırma laboratuvarlarında lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir. Mevcut durumda, küresel, ulusal ve Ege Bölgesi özelinde bölgesel olarak ortaya çıkan problemlere ve araştırma önceliklerine hizmet verebilecek şekilde güncel donanım ve yazılım imkanlarına sahip olan bu laboratuvar altyapıları, uygulamalı analizlere ihtiyaç duyan sektör unsurlarının ve ekosistem paydaşlarının talepleri, değişim dinamikleri ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda artmaya devam eden bir hizmet farkındalığı ile güncel uygulama ve araştırma imkanları sunmaya devam etmektedir.

Üniversitemiz Laboratuvar Deney listesi için tıklayınız.