Engelsiz Dokuz Eylül Anasayfası İçin Tıklayınız - Ekran Okuyucu Kullanıyorsanız Bu Sayfayı Kullanınız.

Aktif Tektonik Araştırma Çalıştayı (ATAG 27)

Yükleniyor Etkinlikler

Ekim 30 - 08:00 / Kasım 1 - 19:00 +03

27.Aktif Tektonik Araştırma Grubu Çalıştayı (ATAG27), 30 Ekim – 01 Kasım 2024 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir’de düzenlenecektir. 1997 yılından bu yana her yıl düzenlenen bu çalıştay, aktif tektonik konusunda farklı bilim dallarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler, kurum ve sektör temsilcileri için bir platform haline gelmiştir. ATAG çalıştayları, aktif tektonik üzerine yapılan araştırmaları, son gelişmeleri ve saha çalışmalarını paylaşmak, tartışmak ve iş birliği ortamları oluşturmak için düzenlenmektedir.

Türkiye, dünyanın en aktif tektonik kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya orojenezi üzerinde yer almakta ve bu nedenle önemli tektonik hareketlere ve sonucunda da depremlere maruz kalmaktadır.

Ülkemiz topraklarının %92’si deprem tehlikesi altındadır ve bu durum, bilim dünyasının dikkatini Türkiye’nin jeodinamik yapısına yöneltmektedir. ATAG Çalıştayı, bu anlamda aktif faylar ve depremsellik üzerine yapılan bilimsel araştırmaları destekleyen, deprem risklerini azaltmaya yönelik bilimsel çözüm önerileri geliştiren ve yeni projelere zemin hazırlayan en önemli toplantılardan biridir. Çalıştay, farklı üniversitelerden ve araştırma merkezlerinden gelen katılımcılara, kendi araştırmalarını sunma ve farklı bakış açılarını tartışma fırsatı sunmaktadır. Ayrıca, yer bilimleri alanında çalışan genç araştırmacılar için bir öğrenme ve mentorluk ortamı sağlayarak, bu alandaki geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Belirtilen bağlamlarda ATAG27 Çalıştayı, her seviyeden araştırmacıyı, kamu ve özel sektörlerden profesyonelleri ve lisans ile lisansüstü eğitim yapan öğrencileri çalıştayda sunum yapma, posterlerini sunma ya da dinleyici olarak etkinliklere katılmaya davet etmektedir.

ATAG toplantılarında sunulacak bildiriler aktif tektonik ile ilgili araştırmalarla sınırlıdır. Bu bağlamda sunum konuları ve ilgili disiplinler şimdiye kadar yapılan toplantılarda da belirtildiği gibi, aşağıdaki ana başlıklar içinde ATAG27’de de çalıştayın içeriğini oluşturmaktadır.

 

  • Aktif fay haritalama, segmentasyon ve yüzey kırığı araştırmaları
  • Kuvaterner jeolojisi/jeomorfolojisi
  • Paleosismoloji
  • Arkeosismoloji
  • Sismoloji / Sismotektonik
  • Aktif tektonikte kullanılan jeofizik yöntemler
  • Aktif havza gelişimi ve modellemesi
  • Güncel gerilme analizleri ve modelleme
  • Afet risk analizi ve modelleme
  • Aktif tektonik ile ilgili mühendislik çalışmaları
  • Önemli Tarihler:
    Son Bildiri Gönderim Tarihi: 29 Eylül 2024
    Son Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2024
    Hakem Görüşlerinin İletilmesi: 6 Ekim 2024
    Bildiri Kabulünün Gönderilmesi: 13 Ekim 2024
    Program İlanı: 20 Ekim 2024

Detaylar

Başlangıç:
Ekim 30 - 08:00
Bitiş:
Kasım 1 - 19:00

« Tüm Etkinlikler

  • Öğrenci E-Posta

     

    Personel E-Posta

  • Genel Arama

  • Akademik Birimler

    EnstitülerFakültelerYüksekokullarMeslek YüksekokullarıOrtak Zorunlu Dersler Bölümü Koordinatörlükler

    Araştırma

    ProjelerTeknoloji ve İnovasyonBilimsel Faaliyetler LaboratuvarlarUygulama ve Araştırma Merkezleri

    Laboratuvar Yönetim Sistemi için tıklayınız.

    Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik çalışmaları kapsamında etkin eğitim, öğretim ve araştırma desteği sağlayan gelişmiş laboratuvar altyapısı; Sağlık Bilimlerinden Fen Bilimlerine, Mühendislik Bilimlerinden Denizcilik Eğitimlerine, uygulama ölçekleri bakımından da Fakülteler düzeyinden Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma-Uygulama Merkezlerine kadar bünyesinde barındırdığı tüm modern ekipmanlar ve eğitimli/deneyimli teknik personeli sayesinde akademik araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra farklı disiplinlere ilişkin iş sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu her alanda uygulama hizmetleri sunmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde hizmet veren araştırma laboratuvarlarında lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir. Mevcut durumda, küresel, ulusal ve Ege Bölgesi özelinde bölgesel olarak ortaya çıkan problemlere ve araştırma önceliklerine hizmet verebilecek şekilde güncel donanım ve yazılım imkanlarına sahip olan bu laboratuvar altyapıları, uygulamalı analizlere ihtiyaç duyan sektör unsurlarının ve ekosistem paydaşlarının talepleri, değişim dinamikleri ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda artmaya devam eden bir hizmet farkındalığı ile güncel uygulama ve araştırma imkanları sunmaya devam etmektedir.

    Üniversitemiz Laboratuvar Deney listesi için tıklayınız.

     

    Font Boyutunu Değiştir
    Kontrast