Engelsiz Dokuz Eylül Anasayfası İçin Tıklayınız - Ekran Okuyucu Kullanıyorsanız Bu Sayfayı Kullanınız.

Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Çalıştayı

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti

10 Ekim, 2018 - 00:00 / 23:59 +03

DEĞİŞEN DÜNYADA GENÇLER VE RUH SAĞLIĞI ÇALIŞTAYI

İlk kez “Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu” tarafından 1992 yılında duyurulduğundan beri dünya çapında çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” her yıl farklı temalarla toplumda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Her yıl pek çok temanın odağa alındığı ve dünya çapında etkinliklerle kutlanan “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü” ile ilgili olarak bu yılki tema “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir.  Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’ndan yapılan açıklamada bu yılki temanın önemi ile ilgili olarak özellikle her 5 gençten 1’inin ruh sağlığının bozuk olması,  her 10 dakikada bir genç bir kadının şiddet sebebiyle öldürülmesi ve gençlerin %83’ün zorbalık mağduru olması vurgulanmıştır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize eden çalıştay ise bu yılki tema ile aynı başlığı taşımaktadır. “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” teması kapsamında gerçekleşecek çalıştayda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin alanında uzman akademisyenleri ile öğrenci topluluklarından gençler bir araya gelmektedir. Farklı konu başlıkları altında gençler farklı çalışma gruplarına ayrılarak akademisyenlerin yönlendirmeleri ile farklı konularda soru başlıklarına yönelik kendi düşüncelerine göre cevaplar verecek, her soru ile ilgili önemli yanıtları kararlaştırarak, birbirlerine çıkarımları ile ilgili bilgi paylaşacaktır.

Tartışılacak konu başlıkları:

• Uyum Sorunları ve Baş Etme Becerileri
  • Değişen Dünyada Romantik İlişkiler ve Gençlerin Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri
  • Madde Bağımlılığı
  • Teknoloji, Dijitalleşme ve Gençler (E-bağımlılık)
  • Kariyer ve Gelecek Kaygısı
  • Beliren Yetişkinlik Dönemi ve Kimlik Gelişimi
  • Ailenin Gençler  Üzerindeki Olumlu yada Olumsuz EtkileriDEÜ Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) ve DEÜ Aile Araştırmaları ve Uygulama merkezi (ALAUM) ile Herkes için Ruh Sağlığı Derneği’nin de katkılarıyla gerçekleşecek çalıştayda gençlerin, günlük yaşamdan, iş yaşamına ve aile ilişkilerine kadar pek çok konuda dayanıklı ve tutarlı psikolojik kazanımlara, bütüncül bir biçimde ulaşabilmesi hedeflenmekte. Çalıştay sonucunda elde edilecek fikirler ve öneriler aracılığıyla da gelecekte de sürdürülebilir ve etkin bir yapıya sahip eğitim ve panellerle de bu konuya olan hassasiyetin artması ve daha çok gence ulaşmak hedeflenmekte. Akademisyenlerin ve öğrencilerin hep birlikte fikir yürütüp, bakış açısı, içgörü ve önerilerini paylaşacağı çalıştay 10 Ekim 2018 Çarşamba günü,  DEÜ Rektörlük Lokal – VIP Salonu’nda gerçekleşecek.

Detaylar

Tarih:
10 Ekim, 2018
Saat:
00:00 / 23:59

« Tüm Etkinlikler

• Öğrenci E-Posta

Personel E-Posta

• Genel Arama

• Araştırma

ProjelerTeknoloji ve İnovasyonBilimsel Faaliyetler LaboratuvarlarUygulama ve Araştırma Merkezleri

Laboratuvar Yönetim Sistemi için tıklayınız.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik çalışmaları kapsamında etkin eğitim, öğretim ve araştırma desteği sağlayan gelişmiş laboratuvar altyapısı; Sağlık Bilimlerinden Fen Bilimlerine, Mühendislik Bilimlerinden Denizcilik Eğitimlerine, uygulama ölçekleri bakımından da Fakülteler düzeyinden Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma-Uygulama Merkezlerine kadar bünyesinde barındırdığı tüm modern ekipmanlar ve eğitimli/deneyimli teknik personeli sayesinde akademik araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra farklı disiplinlere ilişkin iş sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu her alanda uygulama hizmetleri sunmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde hizmet veren araştırma laboratuvarlarında lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir. Mevcut durumda, küresel, ulusal ve Ege Bölgesi özelinde bölgesel olarak ortaya çıkan problemlere ve araştırma önceliklerine hizmet verebilecek şekilde güncel donanım ve yazılım imkanlarına sahip olan bu laboratuvar altyapıları, uygulamalı analizlere ihtiyaç duyan sektör unsurlarının ve ekosistem paydaşlarının talepleri, değişim dinamikleri ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda artmaya devam eden bir hizmet farkındalığı ile güncel uygulama ve araştırma imkanları sunmaya devam etmektedir.

Üniversitemiz Laboratuvar Deney listesi için tıklayınız.