Panel “Ege Bölgesinin Depremselliği ve Tsunami Gerçeği”

26 Ekim, 2018 - 00:00 / 23:59 +03

Ege Bölgesi; sahip olduğu nüfus yoğunluğu, ülke ekonomisine yaptığı katma-değer, deprem üreten fay zonları ile çevrili olması ve birçok körfez yapısını barındırması nedeniyle, bir büyük depremde ve (Ege kıyılarında oluşabilecek depremin tetiklediği olası) tsunami’de en fazla can kaybı ve hasar oluşacak riskli bölgelerin başında gelmektedir.

Ege Bölgesinde; Deprem Merkezi, Deniz Bilimleri, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Sismoloji, Şehir ve Bölge Planlama gibi eğitim ve araştırma birimlerinin tamamını bünyesinde barındıran tek yetkin üniversite olmanın verdiği sorumluluğun farkında olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), başta deprem ve tsunami olmak üzere doğal afetin her türü ele alındığında işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Bu kapsamda Ege Bölgesinin Depremselliği ve Tsunami Gerçeği isimli panel, 26 Ekim 2018’de DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) yürütücülüğünde DESEM Bordo Salon’da saat 10:45’de düzenlenecektir. Panele üniversitemiz çalışanları davetlidir.

Doç.Dr. Orhan Polat

Müdür