Aphrodisias Tiyatrosu: EKVAM Uluslararası Arkeolojik Seminerleri 2.

16 Mayıs, 2017 - 08:00 / 18:00 +03

EKVAM 2017 Seminerleri Programı De Chaisemartin (2)_Sayfa_1.jpg

EKVAM 2017 Seminerleri Programı De Chaisemartin (2)_Sayfa_2.jpg

Ege Bölgesi Kültür Varlıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKVAM), 16 Mayıs 2017, Salı günü saat 15.00’da DESEM Mavi Salon’da “Uluslararası Arkeolojisi Seminerleri” başlıklı bir seminer dizisi düzenlemektedir. Seminerlerimizin Fransa’dan ikinci konuşmacısı Université Paris-Sorbonne IV’dan Doç. Dr. Nathalie de Chaisemartin’dir. Dr. de Chaisemartin’in konuşma başlığı “Le théâtre d’Aphrodisias / Aphrodisias Tiyatrosu” olacaktır. Fransızca yapılacak olan sunum, Prof. Dr. Ergün Laflı tarafından Türkçe’ye çevrilecektir.

Bu seminer 45 dakika sürecek olup, ücretsizdir. Seminerimize katkı sağlamak isteyen, konuyla ilgili başta Dokuz Eylül Üniversitesi mensubu tüm bilim insanı, öğretim üyesi, öğrencilerimiz ve mezunlarımız davetlidir. Seminerimizin posteri ekte olup, ilgili bilim insanlarına ve kurumlara dağıtmanızı istirham ederiz.

Seminer öncesinde saat 11.00’de DESEM’de buluşup, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nde Prof. Dr. Ergün Laflı rehberliğinde bir gezi düzenlenecektir. Saat 13.30’a kadar sürecek bu geziye katılımcılar alphabetik sıra ile şöyledir: Doç. Dr. N. de Chaisemartin (Paris), Dr. G. Fles Hatipoğlu (İzmir), Dr. G. Kakavas (Atina), Yard. Doç. Dr. G. Kan Şahin (Sinop), Prof. Dr. G. Labarre (Besançon) ve Prof. Dr. J. Roy (Nottingham). Ücretsiz bu geziye tüm ilgilenenler katılabilir. Lütfen MüzeKart’larınızı yanınızda getiriniz.

Seminer ve gezimizle ilgili olarak İstanbul Sainte-Pulchérie’liler Derneği’nin cömert katkıları için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Seminer ve gezi ile ilgili iletişim: Prof. Dr. Ergün LAFLI; ergun.lafli@deu.edu.tr; 0539.577 07 33; 0232.301 87 21.

Tarih:
16 Mayıs, 2017