Pisidia – Aphrodisias Tiyatrosu: EKVAM Uluslararası Arkeolojik Seminerleri

16 Mayıs, 2017 - 08:00 / 18:00 +03

Sayın İlgili,

Ege Bölgesi Kültür Varlıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKVAM), 15 ve

16 Mayıs 2017, Pazartesi ve Salı günleri saat 15.00 da DESEM Mavi Salon da EKVAM Uluslararası Arkeolojisi Seminerleri başlıklı yeni bir seminer dizisi düzenlemektedir. Seminerlerimizin Fransa dan iki akademisyen konuşmacısı olacaktır. Birinci konuşmacımız Université de Franche-Comté, Besançon dan Prof. Dr. Guy Labarre dır. Prof. Labarre ın konuşma başlığı ise Parlais and Timbriada: Two cities and their territories near the Eğirdir Lake in ancient Pisidia / Parlais ve Timbriada: Antik Pisidia daki Eğirdir Gölü Yakınındaki İki Kent ve Sınırları olacaktor. İngilizce yapılacak olan sunum, Prof. Dr. Ergün Laflı tarafından Türkçe ye çevrilecektir.

Seminer dizimizin ikinci konuşmacısı Université Paris-Sorbonne dan Doç.

Dr. Nathalie de Chaisemartin dir. Dr. Chaisemartin in konuşma başlığı ise Le théâtre d Aphrodisias / Aphrodisias Tiyatrosu olacaktır. Fransızca yapılacak olan sunum, Prof. Dr. Ergün Laflı tarafından Türkçe ye çevrilecektir.

Her iki seminer de 45 dakika sürecek olup, ücretsizdir. Seminerimize katkı sağlamak isteyen, konuyla ilgili başta Dokuz Eylül Üniversitesi mensubu tüm bilim insanı, öğretim üyesi, öğrencilerimiz ve mezunlarımız davetlidir. Seminerlerimizin posteri ekte olup, ilgili bilim insanlarına ve kurumlara dağıtmanızı istirham ederiz.

Seminer ile ilgili iletişim: Prof. Dr. Ergün LAFLI; ergun.lafli@deu.edu.tr; 0539.577 07 33; 0232.301 87 21.

EKVAM 2017 Seminerleri Programıı.pdf

Tarih: