ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Sağlık

SAĞLIK

Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Tınaztepe Yerleşkesi’nde Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi tarafından, üniversitemiz öğrenci, akademik ve idari personeline sağlık hizmeti, verilmektedir. Sağlık birimimizde, uzman ve pratisyen hekim, göz ve diş hekimleri, hemşire, çevre sağlığı teknisyeni, psikolog ve biyologlardan oluşan bir ekip çalışmaktadır. Üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları, tüm sağlık işlemleri için öncelikli olarak Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’ne başvurarak Sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler. Ayrıca; Rektörlük  Binası ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi içinde olmak üzere bağlı 2 sağlık ofisimiz mevcuttur.
Merkez Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’nde ayakta tedavi, diş sağlığı tanı ve tedavileri, biyokimyasal, serolojik, hematolojik ve radyolojik tetkikler yapılmaktadır.
Üniversitemizde burslu olarak öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerin tedavi giderleri Üniversitemiz tarafından karşılanmakta olup; tedavi giderleri işlemleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Birimi, Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personeline psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermektedir.

Birimin amacı; bireylerin zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimlerine katkıda bulunmak, problem çözme becerilerini geliştirerek yaşam kalitelerini arttırmalarına yardımcı olmaktır.

Mediko Gençlik Danışma Hizmetleri

Tınaztepe Mediko Sayal Hizmetler Ünitesi’nde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak üreme sağlığı, beslenme, kişisel hijyen, madde bağımlılığı vb. konularda hizmet vermekte olan Mediko Gençlik Danışma Birimi’ne öğrenci belgesi ile başvuru yapılarak hizmet alınabilir.