ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Engelli Öğrenciler İçin Olanaklar

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN OLANAKLAR

Özürlü Öğrenci Birimi

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan birimin amacı; Üniversitemizdeki engelli öğrencilerimizin öğrenimleri, yerleşke ve yurt yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılmasında ilgili taraflar arasında işbirliği sağlamaktır.

Birim; engelli öğrenciler, akademik ve idari personele eşit erişim hakkı ve destek verebilmek için imkanlar yaratmayı kendine amaç olarak belirlemiş ve Üniversitede engellilik konusunda farkındalığı arttırabilmek için uğraş vermektedir.

Özürlü Öğrenciler Birimi’ne, engelini bildirip tespit ettirmek veya ettirmemek öğrencinin kararıdır. Özürlü Öğrenciler Birimi tarafından, ancak tespit edilen öğrencilere, istekleri doğrultusunda destek verilebilmektedir.

Engelli bireyleri ve herkesi içine alacak şekilde kısıtlamasız bir Üniversite yaratmak, çevremizdeki her bireyin katılımını gerektirmektedir. Özürlü Öğrenciler Birimi tarafından yürütülen çalışmalara sizler de dahil olabilir ve destek verebilirsiniz.