ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Öğrenme Olanakları

ÖĞRENME OLANAKLARI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANELERİ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Kaynaklar Yerleşkesinde bulunan Merkez Kütüphanesi, modern iç ve dış görünümü, sahip olduğu materyal çeşidi, nitelikli personeli ve hizmet anlayışı ile Ege Bölgesi’nin olduğu kadar Türkiye’nin örnek kütüphanelerinden biridir.

Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülerde açılmış olan birim kütüphaneleriyle birlikte Üniversitemizde toplam 14 kütüphane bulunmaktadır. Merkez Kütüphanenin kullanım alanı 13.000 m2 ve 1150 okuyucu kapasitesi vardır. Üniversitemizdeki toplam kütüphane alanı 20.247 m2, okuyucu kapasitesi 2.980 dir.

Merkez Kütüphane akademik yıl içerisinde hafta içi 8.30 – 21.00 saatleri arasında, cumartesi günleri 9.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Elektronik Kaynaklar

Son yıllardaki elektronik bilgi erişim sistemlerindeki gelişmelerden yararlanabilmek için çeşitli konularda on-line veri tabanlarına abone olunmuştur. Üniversitemiz 2012 yılında toplam 78 elektronik veritabanına aboneliğini devam ettirmektedir.

2012 yılında abone olduğumuz veritabanlarında bulunan fulltext elektronik dergi sayısı 38.486 dır. Dergilere ulaşım kolaylığı sağlamak üzere “Serial Solutions”ve Summon Search’e  abone olunmuştur. Böylece okuyucularımız tek taramayla bütün fulltext dergilerdeki makaleleri sorgulayabilmektedir.

Elektronik fulltext kitap sayısı 2012 Temmuzda 153.489 a ulaşmıştır. Abone olduğumuz “Digital Dissertations & Theses” ile dünyada çeşitli ülkelerde bulunan 1000 den fazla üniversitede yapılmış olan 1.000.000 yüksek lisans ve doktora tezine de fulltext ulaşılabilmektedir.

Basılı Kaynaklar

DEU kütüphanelerinin toplam kitap sayısı 324.660 dır.  2012 yılında devam eden yabancı süreli yayın sayısı 570  adettir. Türkçe süreli yayın sayısı 813 dür. Toplam abonesi devam eden basılı süreli yayın sayısı 1.383 dür. Üniversitemizde yapılan 20.487 adet yüksek lisans, doktora tezi ve bitirme projeleri Merkez kütüphanede kullanıma sunulmaktadır.

Bunların Dışında; Magazin Salonunda 116 sosyal, kültürel ve edebi konuda dergi, 5 günlük gazete okuyucunun kullanımına sunulmaktadır.
230 kişilik Konferans Salonunda ve Gör-işit servisinde bulunan 50 şer kişilik 3 toplantı salonunda değişik konularda toplantı ve dersler yapılmaktadır. Üniversiteye yeni gelen öğrencilere kütüphane tanıtım turları düzenlenmektedir. Gör-işit bölümünde haftada üç gün ücretsiz film gösterileri yapılmaktadır.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kütüphane Web Sayfası İçin Tıklayınız.