LLP / ERASMUS

: Uluslararası İlişkiler

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

İkili Akademik İşbirliği Protokolleri
DEU 45 ülkeden yaklaşık 150 ikili anlaşma ve akademik işbirliği protokolüne sahiptir. Akademik işbirliği protokolleri genellikle Amerika, Güney Kore, Orta Asya Ülkeleri ve Kanada gibi denizaşırı ortaklarımızla yapılmaktadır.

ÜNİVERSİTEMİZİN İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI YURTDIŞI ÜNİVERSİTE VE KURULUŞLAR (REKTÖRLÜK VE FAKÜLTELER) Lütfen Buraya Tıklayarak Dosyayı İndiriniz.

LLP / Erasmus Program
DEU 2003 yılından beri  LLP/Erasmus Programının bir üyesi olup şu an 291 ikili anlaşmaya  sahiptir. Erasmus programı çerçevesinde 2011-2012 akademik yılında DEU Avrupa’dan 100 öğrenci kabul etmiş  ve 220 öğrenci Avrupa’ya göndermiştir. Aynı akademik yıl içinde öğretim elemanı değişim sayısı 40’tır.

Çift Dal Programları
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme programı için Wisconsin River-Falls Üniversitesi ve Saxion Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile, Turizm Yönetimi ve Otelcilik Programı için Savoie Üniversitesi ile işbirliği yapılmıştır.

Ortak Lisans Programları
DEU Denizcilik Fakültesinin ve Maine Maritime Academy ile çift diplomaya dayalı üç farklı alanda ortak lisans programı bulunmaktadır. Bu alanlar: Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği’dir.
Bu programları başarılı bir şekilde bitiren öğrencilerimiz, her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanır.

Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Tel        : +90 232 412 16 53 - +90 232 412 10 28 - +90 232 412 10 45
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Fax       : +90 232 412 10 56
Dış İlişkiler Koordinatörlüğü E-posta : international@deu.edu.tr