Genel Tanım
Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı) |
Dokuz Eylül Üniversitesi, Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Lisans Programı ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. İngilizce dilinde bir yıllık hazırlık eğitiminin ardından, turizm işletmeciliği alanında lisans derecesine yönelik dört yıllık turizm eğitimi vermektedir. III. yarıyıldan itibaren, öğrenciler mesleki kullanıma yönelik ikinci yabancı dil (Rusça, Almanca, Fransızca veya İspanyolca) dersleri almaktadır. Dersler Türkçe ve İngilizce (%30) dillerinde verilmektedir. |
Kazanılan Derece |
Turizm İşletmeciliği Lisans Derecesi |
Derecenin Düzeyi |
Birinci Düzey (Lisans Derecesi) |
Kabul ve Kayıt Koşulları |
Meslek lisesi diploması veya lise diploması, ulusal Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme, DEU Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Seviye Sınavından en az 65 veya TOEFL IBT en az 79 veya eşdeğeri. |
Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar |
Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
|
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları |
4 yıl (bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı),1 yılda 2 yarıyıl,her yarıyılda 16 hafta, 240 AKTS. |
Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları) |
Turizm İşletmeciliği Lisans Programı turizm ve ağırlama sektöründe hizmet verebilecek kuramsal bilgiye ve edindiği bilgileri alanda uygulayabilecek beceriye sahip; takım çalışmasına ve bağımsız çalışmaya yatkın ve sorumluluk alabilen, etkin iletişim kurabilen, faaliyet alanlarıyla ilgili görüş oluşturup, tartışabilme ve karşılaştığı sorunları çözebilme yetkinliğine sahip olan, etik ilkelerin, sosyal sorumluluğun ve hayat boyu öğrenmenin bilincinde olan mezunlar yetiştirmek üzere 4 yıllık lisans eğitime başlamıştır. İktisat ve işletme ağırlıklı öğretim planında, 12 adet yabancı dilde verilen ders ile %30 İngilizce eğitim verilmektedir. Almanca, Rusça, Fransızca ve İspanyolca mesleki seçimli yabancı dil olarak öğretim planımızda yer almaktadır. Öğrencilerimiz tercih ettikleri mesleki seçimlik yabancı dili eğitim sonuna kadar almakla yükümlüdürler. Ayrıca öğrencilerimize mesleki deneyiminlerini arttırmak için 60 iş günü staj olanağı sağlanmaktadır. |
Temel Program Kazanımları |
||||||||||||||||||||||||
|
Mezunların İstihdam Profilleri |
Konaklama işletmeciliği, seyehat işletmeciliği, havayolu ve havaalanı işletmeciliği, yiyecek-içecek hizmetleri işletmeciliği gibi özel ve kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma olanaklarına sahiptirler. |
Üst Derece Programlarına Geçiş |
İkinci düzey programlara başvurabilir. |
TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi |
Ders Yapısı ve Kredileri |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme |
Mezuniyet Koşulları |
Öğrenciler 4 yıllık eğitim sonunda 240 AKTS kredisini ve 60 günlük stajı tamamlamak zorundadır. Programa ait diploma, öğretim planında yer alan tüm dersleri başarıyla tamamlayan ve Kümülatif Not Ortalaması 4.00 üzerinden en az 2.00 olan öğrencilere verilir. |
Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme) |
Tam gün |
Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri) |
Bölüm Başkanı: Prof. Dr. O. Avşar KURGUN |