DERECE PROGRAMLARI

: Gıda Teknolojisi

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Gıda Teknolojisi Programı Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Öğrenciler, lise ve ilgili meslek liseleri mezunları arasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile yerleştirilmektedir.

Kazanılan Derece

Gıda Teknolojisi, Ön lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Ön lisans Derecesi

Kabul ve Kayıt Koşulları

Meslek lisesi diploması veya lise diploması, ülke genelinde Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Yatay Geçişle gelen öğrenciler:
Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Yatay Geçiş Kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından ilan edilmektedir. Değerlendirme ise; fakülte ve yüksekokullarda oluşturulan komisyonlar tarafından yapılmakta ve ilgili kurullarca karara bağlanarak ilan edilmektedir.

Dikey Geçişle gelen öğrenciler:
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri; Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Üniversite tarafından ayrılan kontenjanlar ÖSYM Başkanlığına bildirilir. Bildirilen bu kontenjanlar ve koşullar ÖSYM tarafından hazırlanan Dikey Geçiş Kılavuzunda ilan edilir.
Yerleştirme işlemleri Dikey Geçiş Sınavı neticesine göre merkezi olarak ÖSYM tarafından gerçekleşir.

Dokuz Eylül Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre Enstitülere bağlı programlara yatay geçişle öğrenci alınmamaktadır. Öğrencinin bir başka üniversitenin lisansüstü programına kayıtlı iken alıp başarılı olduğu derslerden Dokuz Eylülde aynı lisansüstü programa kayıt olduktan sonra hangilerinin asgari ders yükünden sayılması ile ilgili dilekçesine istinaden, ders içeriklerini ve not döküm çizelgesini gösteren başvurusu, danışmanın önerisi, anabilim dalı başkanlığının görüşü ve enstitü yönetim kurulu kararıyla belirlenir. Değişim programlarına katılan öğrencilerin karşı üniversiteden aldıkları dersler seçimlik ya da zorunlu ders olarak kabul edilir.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Meslek lisesi diploması veya lise diploması, ülke genelinde Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışabilecek nitelikte ara eleman yetiştirmektir. Gıda ve hizmet sektöründe çalışacak iletişim yeteneği yüksek, temel bir yabancı dil bilgisi ve bilgisayar kullanımına sahip, gündemi ve gıda mevzuatını yakından takip edebilen aynı zamanda edindiği teorik ve pratik bilgileri çağdaş yaşam ile ilişkilendirip uygulayabilen, problem çözme becerisine sahip, etik bilgisi yeterli, duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek hedeflenmektedir.

Temel Program Kazanımları

1   Laboratuvar çalışmalarında ve gıda işleme aşamalarında yasal sorumlulukların uygulanması, yasal hakların bilinmesi ve güncel yasal mevzuatı ve gıda güvenlik yönetim sistemlerini takip edilmek.
2   Deney tasarlama, deneyi uygulama, deney sonuçlarını ve verileri analiz etme, yorumlama ve değerlendirme becerisi kazanmak.
3   Laboratuvar ve iş yeri ekipmanlarını tanımak, yönetimini organize etmek, güvenli ve verimli çalışmayı uygulayabilme becerisine sahip olmak.
4   Güncel mesleki yayınları ve olayları Türkçe ve İngilizce olarak bilişim sistemlerini de kullanarak takip edebilmek ve çözüm aramak.
5   Tarladan sofraya uzanan temel ürünlerin nasıl ve ne şekilde üretildiğini bilmek, son ürün için yeterli ve dengeli beslenme açısından besin ihtiyaçlarını belirleme becerisi kazanmak.
6   İş yerinde çalışma güvenliğini sağlayacak tedbirleri alabilecek, sorumluluk ve mesuliyetlerini iş güvenliği hukukuna göre yerine getirebilecek, kaza sonrası gerekli hukuki işlemleri yapabilmek.
7   Gıda üretimi ile çevre kirliliği arasında ilişki kurabilmek, çevre korumasına ve çevre sağlığına duyarlı insan olmak.
8   Daha iyi ve sadece rekabetçi değil, aynı zamanda sürdürülebilir, yenilikçi ürün ve üretim yöntemleri geliştirebilme becerisine sahip olmak.
9   Et, süt, yağ, fermantasyon, alkollü ve alkolsüz içecek, donmuş gıda, konserve gıda, meyve-sebze, hububat, su ürünlerinin üretim, ambalajlama, dağıtım, depolama, gıda kalitesi, gıda güvenliği, gıdaların besin değerini ve ekonomik önemini anlama becerisine sahip olmak.
10   Matematik, fen, kimya, biyoloji gibi temel bilgileri uygulama becerisine sahip olmak, fikir ve düşüncelerini diğer bilim dalları ile araştırmaya yönelerek ilişkilendirmek.
11   Yaşam boyu öğrenmenin önemini tanımak ve bu programda gelişen öğrenme becerileri ve yeterlilikleri yaşamın diğer alanlarında kullanmak

Mezunların İstihdam Profilleri

Gıda Teknolojisi Programı mezunları, `Gıda Teknikeri ünvanıyla, gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayarak, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapıp, yorumlarlar. Kamu kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarında (su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde, çevre koruma laboratuvarları ve ilaç işletmelerinde) ara teknik eleman olarak çalışırlar. Ayrıca kendi kurabilecekleri özel gıda işletmelerin de çalışma alanı bulabilmektedirler.

Üst Derece Programlarına Geçiş

Birinci düzey programlara başvurabilir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Öğretim programında toplam 120 AKTS, minimum 18 AKTS seçmeli ders bulunmaktadır. Programdaki dersler dönemlik olup hiçbir ders için ön koşul bulunmamaktadır. Öğrenciler 1. sınıf bahar yarıyılında 6 hafta 30 iş günü olarak belirlenen sürede, uygulamalı staj yapmak zorundadır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 ATA 1001 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ZORUNLU 2 0 0 2
G 2 GTP 1009 Genel Kimya ZORUNLU 2 0 1 4
G 3 GTP 1007 Laboratuvar Teknikleri ZORUNLU 2 0 1 4
G 4 GTP 1005 Beslenme İlkeleri ZORUNLU 3 0 0 5
G 5 GTP 1003 Süt Teknolojisi ZORUNLU 3 0 1 5
G 6 GTP 1001 Matematik I ZORUNLU 2 0 0 3
G 7 EMY 1001 Bilgi ve İletişim Teknolojisi ZORUNLU 2 1 0 3
G 8 TDL 1001 Türk Dili I ZORUNLU 2 0 0 2
G 9 YDİ 1007 Yabancı Dil I (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 0
TOPLAM:   30
 
1 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
2. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 GTP 1004 Gıda Kimyası ZORUNLU 2 0 0 3
B 2 ATA 1002 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II ZORUNLU 2 0 0 2
B 3 YDİ 1006 Yabancı Dil II (İngilizce) ZORUNLU 2 0 0 2
B 4 GTP 1008 Tahıl Teknolojisi ZORUNLU 3 0 1 4
B 5 TDL 1002 Türk Dili II ZORUNLU 2 0 0 2
B 6 GTP 1010 EDÖ/Staj (6 Hafta-30 İşgünü) STAJ 0 40 0 10
B 7 GTP 1006 Genel Mikrobiyoloji ZORUNLU 3 0 1 4
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 3
TOPLAM:   30
 
2. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
3 .Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
G 1 GTP 2003 Gıda Mikrobiyolojisi ZORUNLU 3 0 1 5
G 2 GTP 2001 Gıdalarda Temel İşlemler ZORUNLU 3 0 0 5
G 3 GTP 2007 Fermantasyon Teknolojisi ZORUNLU 3 0 0 5
G 4 GTP 2005 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi ZORUNLU 3 0 1 5
G 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 10
TOPLAM:   30
 
3 .Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
4. Dönem:
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
B 1 GTP 2002 Mesleki İngilizce ZORUNLU 3 0 0 5
B 2 GTP 2004 Hijyen ve Sanitasyon ZORUNLU 3 0 0 5
B 3 GTP 2010 Meyve ve Sebze Teknolojisi ZORUNLU 3 0 1 5
B 4 GTP 2006 Bitkisel Yağ Teknolojisi ZORUNLU 3 0 1 5
B 5 GTP 2008 Gıda Maddeleri Ambalajlanması ZORUNLU 3 0 0 5
B 0 - SEÇMELİ DERSLER SEÇMELİ - - - 5
TOPLAM:   30
 
4. Dönem: Seçmeli Dersler
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ DERS YOK
 
HER DÖNEM AKTS'YE GÖRE SEÇİLEBİLİR DERSLER
Dönem No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
H 1 MSH 0097 Yaratıcı Drama SEÇMELİ 3 0 0 4
H 2 MSH 0098 Etkili İletişim SEÇMELİ 3 0 0 4
H 3 MSH 0099 Fotoğrafçılık SEÇMELİ 3 0 0 4
H 4 MSH 0101 Yabancı Dil İspanyolca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 5 MSH 0102 Yabancı Dil Portekizce SEÇMELİ 4 0 0 4
H 6 MSH 0103 Yabancı Dil İtalyanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 7 MSH 0104 Yabancı Dil Fransızca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 8 MSH 0105 Yabancı Dil Almanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 9 MSH 0106 Yabancı Dil Çince SEÇMELİ 4 0 0 4
H 10 MSH 0107 Yabancı Dil Yunanca SEÇMELİ 4 0 0 4
H 11 MSH 0108 Yabancı Dil Rusça SEÇMELİ 4 0 0 4
H 12 MSH 0100 Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 13 MSH 0109 İlk Yardım SEÇMELİ 2 0 0 4
H 14 MSH 0110 İş Sağlığı ve Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 15 MSH 0111 Meslek Etiği SEÇMELİ 2 0 0 4
H 16 MSH 0112 Beden Dili SEÇMELİ 3 0 0 4
H 17 MSH 0113 Mitoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 18 MSH 0114 Uluslararası Turizm SEÇMELİ 3 0 0 4
H 19 MSH 0115 Turizm İşletmelerinde Mekân Tasarımı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 20 MSH 0116 Girişimcilik SEÇMELİ 3 0 0 4
H 21 MSH 0117 Mesleki Oryantasyon SEÇMELİ 2 0 0 4
H 22 MSH 0118 Turizm İşletmelerinde Kriz Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 23 MSH 0119 Sürdürülebilir Turizm SEÇMELİ 3 0 0 4
H 24 MSH 0120 İnanç Etkinlikleri ve Festivalleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 25 MSH 0148 Yetenek Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 26 MSH 0147 Ülkeler ve Kültürler SEÇMELİ 3 0 0 4
H 27 MSH 0126 Uygarlık Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 28 MSH 0122 Turizm ve Boş Zaman Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 29 MSH 0136 Sürdürülebilirlik SEÇMELİ 2 0 0 4
H 30 MSH 0123 Sosyolojiye Giriş SEÇMELİ 3 0 0 4
H 31 MSH 0135 Sosyal Sorumluluk SEÇMELİ 2 0 0 4
H 32 MSH 0146 Sosyal Psikoloji SEÇMELİ 3 0 0 4
H 33 MSH 0145 Sosyal Medya Okuryazarlığı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 34 MSH 0134 Özel Gıdalar Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 35 MSH 0144 Marka ve İmaj Geliştirme SEÇMELİ 3 0 0 4
H 36 MSH 0143 Liderlik ve Takım Çalışması SEÇMELİ 2 0 0 4
H 37 MSH 0125 Kültür Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 38 MSH 0142 İngilizce Konuşma ve Yazma Becerileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 39 MSH 0127 Kişisel Gelişim SEÇMELİ 2 0 0 4
H 40 MSH 0133 İnovasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 41 MSH 0121 İktisat Sosyolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 42 MSH 0131 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 43 MSH 0138 Hizmet Sektöründe Akıllı Teknolojiler SEÇMELİ 3 0 0 5
H 44 MSH 0130 Gıdalarda Duyusal Analiz SEÇMELİ 2 0 0 4
H 45 MSH 0140 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 5
H 46 MSH 0129 Fonksiyonel Gıda Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 47 MSH 0132 Ekstraksiyon Teknolojisi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 48 MSH 0124 Dünya Kültürel Mirası ve Koruma Politikaları SEÇMELİ 3 0 0 4
H 49 MSH 0139 Turizm Endüstrisinde Bilişim Teknolojileri SEÇMELİ 3 0 0 5
H 50 MSH 0128 Beslenme İlkeleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 51 MSH 0141 Atatürk ve Aydınlanma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 52 MSH 0137 Hijyen ve Sanitasyon SEÇMELİ 3 0 0 5
H 53 MSH 0149 Hukukun Temel Kavramları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 54 MSH 0150 Protokol Bilgisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 55 MSH 0151 Halkla İlişkiler SEÇMELİ 2 0 0 4
H 56 MSH 0152 İleri İngilizce 1 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 57 MSH 0153 İleri İngilizce 2 SEÇMELİ 3 0 0 4
H 58 MSH 0154 İstatistiksel Paket Programlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 59 MSH 0155 Havacılıkta İnsan Faktörleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 60 MSH 0156 İçecek Teknolojisi SEÇMELİ 2 0 1 4
H 61 MSH 0157 Enstrümental Gıda Analizleri SEÇMELİ 2 0 1 4
H 62 MSH 0159 Gıda Kalite Sağlama SEÇMELİ 3 0 0 5
H 63 GÇD 1000 Gönüllülük Çalışmaları SEÇMELİ 1 2 0 4
H 64 MSH 0160 Genel İşletme SEÇMELİ 2 0 0 4
H 65 MSH 0161 Turizm Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 4
H 66 MSH 0162 Turizm Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 67 MSH 0163 Küreselleşme ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 68 MSH 0164 Gastronomi Turizmi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 69 MSH 0165 Kültürel Sporlar SEÇMELİ 2 0 0 4
H 70 MSH 0166 Sosyal Antropoloji SEÇMELİ 2 0 0 4
H 71 MSH 0167 Destinasyon Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 4
H 72 MSH 0168 Kırsal Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 73 MSH 0169 Kültürel ve Çevresel Koruma SEÇMELİ 2 0 0 4
H 74 MSH 0170 Turizm Politikaları SEÇMELİ 2 0 0 4
H 75 MSH 0171 Yerel Yönetimler ve Turizm SEÇMELİ 2 0 0 4
H 76 MSH 0172 Dünya Kültür Politikaları (UNESCO) SEÇMELİ 2 0 0 4
H 77 MSH 0173 Turizmde Rehberlik Hizmetleri SEÇMELİ 2 0 0 4
H 78 MSH 0003 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık SEÇMELİ 2 0 0 3
H 79 MSH 0004 Tarif Geliştirme ve Sunum Teknikleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 80 MSH 0005 Baharat ve Kahve Kültürü SEÇMELİ 2 0 0 3
H 81 MSH 0006 Yemek ve Mitoloji SEÇMELİ 2 0 0 3
H 82 MSH 0007 Vejeteryan Mutfak SEÇMELİ 2 0 0 3
H 83 MSH 0008 Gıda Mevzuatı SEÇMELİ 2 0 0 3
H 84 MSH 0009 Mutfak Konsept Planlama SEÇMELİ 2 0 0 3
H 85 MSH 0010 Çikolata ve Şeker Süsleme SEÇMELİ 2 0 0 3
H 86 MSH 0011 Füzyon Mutfak Uygulamaları SEÇMELİ 2 1 0 3
H 87 MSH 0012 Gastronomi ve Yemek Tarihi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 88 MSH 0013 Gıda Formülasyonu ve Duyusal Analiz SEÇMELİ 2 0 0 3
H 89 MSH 0014 Gıda Katkı Maddeleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 90 MSH 0015 Gastronomi ve Gıda Trendleri SEÇMELİ 2 0 0 3
H 91 MSH 0016 Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler SEÇMELİ 2 0 0 3
H 92 MSH 0017 Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 93 MSH 0018 Bar Servisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 94 MSH 0019 Pastacılık ve Ekmek Yapımı SEÇMELİ 2 1 0 3
H 95 MSH 0020 Yiyecek Politikası SEÇMELİ 2 0 0 3
H 96 MSH 0021 Güzel Sanatlarda Tema olarak Yemek SEÇMELİ 2 0 0 3
H 97 MSH 0022 Gıda ve Medya SEÇMELİ 2 0 0 3
H 98 MSH 0025 Kalite Yönetim Sistemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 99 MSH 0029 Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü SEÇMELİ 2 0 0 2
H 100 MSH 0030 Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 101 MSH 0032 Muhasebe İlkeleri SEÇMELİ 2 0 0 2
H 102 MSH 0033 Ticari Matematik SEÇMELİ 2 0 0 2
H 103 MSH 0036 Finansal Yönetim SEÇMELİ 2 0 0 2
H 104 MSH 0037 Turizmde Güvenlik Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 2
H 105 MSH 0052 Normal Emniyet Kuralları SEÇMELİ 2 0 0 3
H 106 MSH 0053 Acil Durum Emniyet Kuralları SEÇMELİ 2 0 0 3
H 107 MSH 0054 Havacılık Terminolojisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 108 MSH 0055 Anons ve Diksiyon SEÇMELİ 2 0 0 3
H 109 MSH 0056 Genel Havaalanı ve Uçuş Güvenliği SEÇMELİ 2 0 0 3
H 110 MSH 0057 Terminal Planlama SEÇMELİ 2 0 0 3
H 111 MSH 0058 Havacılık Kuralları ve Hava Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 112 MSH 0059 Meteoroloji SEÇMELİ 2 0 0 3
H 113 MSH 0060 İş Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 114 MSH 0061 Stratejik Yönetim SEÇMELİ 2 0 0 3
H 115 MSH 0062 Yönetim ve Organizasyon SEÇMELİ 3 0 0 3
H 116 MSH 0063 Örgütsel Davranış SEÇMELİ 2 0 0 3
H 117 MSH 0064 Ticaret Hukuku SEÇMELİ 2 0 0 3
H 118 MSH 0065 İnsan Kaynakları Yönetimi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 119 MSH 0066 Türkiye Ekonomisi SEÇMELİ 2 0 0 3
H 120 MSH 0001 İçecek Kültürü ve Şarap Bilimi SEÇMELİ 2 1 0 5
H 121 MSH 0002 Dünya Mutfakları SEÇMELİ 2 1 0 5
H 122 MSH 0067 Hava Ulaştırma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 123 MSH 0068 Enerji Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 124 MSH 0069 Ekonomik Kriz Teorileri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 125 MSH 0070 Para Teorisi ve Politikası SEÇMELİ 3 0 0 3
H 126 MSH 0071 Doğal Kaynaklar ve Çevre Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 127 MSH 0073 Bilgi Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 128 MSH 0072 Teknoloji ve Sanayi Dinamikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 129 MSH 0074 Bilim ve Teknoloji Politikaları Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 130 MSH 0075 Yenilik İktisadı SEÇMELİ 3 0 0 3
H 131 MSH 0076 Kalkınma Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 132 MSH 0077 Bölgesel İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 133 MSH 0078 Dünya Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 134 MSH 0079 Büyüme Teorisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 135 MSH 0080 Ekonometri I SEÇMELİ 3 0 0 3
H 136 MSH 0081 Ekonometri II SEÇMELİ 3 0 0 3
H 137 MSH 0082 Uluslararası İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 138 MSH 0083 Karşılaştırmalı Makro İktisat SEÇMELİ 3 0 0 3
H 139 MSH 0084 İktisadi Düşünce Tarihi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 140 MSH 0085 Tarım Ekonomisi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 141 MSH 0086 Tüketici Davranışları SEÇMELİ 3 0 0 3
H 142 MSH 0087 Deneyimsel Pazarlama SEÇMELİ 3 0 0 3
H 143 MSH 0088 Satış Teknikleri SEÇMELİ 3 0 0 3
H 144 MSH 0089 Araştırma Yöntemleri ve Proje Geliştirme SEÇMELİ 2 0 0 3
H 145 MSH 0090 Yönetişim SEÇMELİ 3 0 0 4
H 146 MSH 0091 Özel İlgi Turizmi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 147 MSH 0092 Turizm İşletmelerinde Bilgi Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 4
H 148 MSH 0093 Turizmde Ulaştırma Hizmetleri SEÇMELİ 3 0 0 4
H 149 MSH 0094 Rekreasyon Yönetimi SEÇMELİ 3 0 0 3
H 150 MSH 0095 Turizm Hukuku Mevzuatı SEÇMELİ 3 0 0 4
H 151 MSH 0096 Güzel Sanatlar SEÇMELİ 3 0 0 4
H 1 MSH 0158 Gıdalarda Temel İşlemler II SEÇMELİ 3 0 0 5
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim üyesi/leri tarafından hazırlanan ve Bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak DEÜ Ön lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Efes Meslek Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrenci 2 yıllık eğitim süresini 120 AKTS kredisi alarak tamamlamalıdır. Bu derece, öğretim planında yer alan bütün teorik ve uygulamalı dersleri ve 30 iş günlük staj dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilere verilir. Dokuz Eylül Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre, öğrencinin öğretimini başarı ile bitirerek diploma alabilmesi için genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması ve bütün derslerden başarılı olması gerekmektedir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam zamanlı

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Program Başkanı:
Dr. Öğrt. Üyesi Tolga AKCAN
e-posta: tolga.akcan@deu.edu.tr
Tel: 0 (232) 892 87 77/14435